Τελικά ποιος πληρώνει τις μάσκες των μαθητών; Άλλα υποστηρίζει η Κεραμέως, άλλα ο Θεοδωρικάκος

Τελικά ποιος πληρώνει τις μάσκες των μαθητών; Άλλα υποστηρίζει η Κεραμέως, άλλα ο Θεοδωρικάκος

Μπάχαλο με τις αντικρουόμενες δηλώσεις κορυφαίων υπουργών για το ποιος θα επιβαρυνθεί με το κόστος τους.

Τι άλλο παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση τρέχει πίσω από τις εξελίξεις φανερώνουν οι αντικρουόμενες δηλώσεις στις οποίες προχωρούν από το πρωί οι υπουργοί, σε συνέχεια της πρωτοβουλίας κάλυψης του κόστους των μασκών στα σχολεία που άρχισε από τον Δήμο Χαλανδρίου και τον Σίμο Ρούσσο;

Η άρον-άρον αναδίπλωση προκύπτει ξεκάθαρα αν αναλογιστεί κανείς ότι την ώρα που ο Τάκης Θεοδωρικάκος ανακοίνωνε έκτακτη επιχορήγηση του υπουργείου Εσωτερικών, ύψους 15,2 εκατ. ευρώ προς όλους τους δήμους, η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως εξηγούσε ότι «η μάσκα είναι ένα προσωπικό αντικείμενο που θωρακίζει τον καθένα από μας», τονίζοντας ότι «είναι ευθύνη του καθενός να προμηθευτεί μία υφασμάτινη μάσκα η οποία μπορεί να πλένεται».

Από το «εφοδιάζουμε όλους τους μαθητές και όλους τους εκπαιδευτικούς με μάσκες. Κάνουμε πράξη την ξεκάθαρη πολιτική βούληση του πρωθυπουργού να προστατεύσουμε την υγεία» του κ. Θεοδωρικάκου ως την ατομική ευθύνη μαθητών και των οικογενειών τους της κυρίας Κεραμέως, που είχε μάλιστα την «ευαισθησία» να προτείνει επαναχρησιμοποιούμενες μάσκες… ένα κυβερνητικό μπάχαλο δρόμος.

Η ανησυχία πάντως σε ό,τι αφορά στην ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών με το άνοιγμα των σχολείων στις 7 Σεπτεμβρίου δεν περιορίζεται στο γεγονός ότι ο ένας υπουργός διαψεύδει τον άλλο.

Εν αναμονή των ανακοινώσεων που θα κάνουν οι ειδικοί τη Δευτέρα, οι διευκρινίσεις για το μέτρο της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης -από το νηπιαγωγείο ως το πανεπιστήμιο- που έδωσε σήμερα, μιλώντας στο ΟPEN TV, η υπουργός Παιδείας επίσης εμπνέουν φόβους:

«Η χρήση της μάσκας θα είναι στους εσωτερικούς χώρους. Στους εξωτερικούς θα είναι μόνο αν υπάρχει συνωστισμός… Στους εξωτερικούς, στη γυμναστική ή στα διαλείμματα δεν θα χρειάζεται τα παιδιά οποιασδήποτε ηλικίας να φοράνε μάσκα», είπε συγκεκριμένα, συμπληρώνοντας: «Ακολουθούμε αυστηρά τις οδηγίες των ειδικών. Οι ειδικοί είπαν ότι είναι σπουδαία προστασία η μάσκα, είναι ασπίδα, το λέει ο ίδιος ο ΠΟΥ».

Τώρα πώς θα αξιολογείται από τους μαθητές, ιδίως των μικρότερων ηλικιών, αν υπάρχει ή όχι «συνωστισμός» και πώς θα προλαβαίνει το -οριακά επαρκές αριθμητικά- διδακτικό προσωπικό να φροντίζει για την ασφάλεια όλων των παιδιών; Ας ελπίσουμε να μας ενημερώσει κάποιος από την κυβέρνηση υπεύθυνα… 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter