Θεσσαλονίκη: Φοιτητές έδιωξαν άνδρες της Ασφάλειας από το ΑΠΘ (Video)

Θεσσαλονίκη: Φοιτητές έδιωξαν άνδρες της Ασφάλειας από το ΑΠΘ (Video)

Την Τετάρτη, φοιτητικοί σύλλογοι του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, πραγματοποίησαν συγκέντρωση έξω από την Πρυτανεία προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την κατάσταση της σίτισης στη Λέσχη του ΑΠΘ και τις κινήσεις του εργολάβου που κλείνει κατά περίσταση τις διανομές.

Όπως, καταγγέλλουν στο documentonews.gr και όπως αποδεικνύεται από το οπτικοακουστικό υλικό που έχουμε στη διάθεσή μας αστυνομικοί με πολιτικά, βρίσκονταν πέριξ της συγκέντρωσης και παρακολουθούσαν τους συμμετέχοντες. Αυτή η παρουσία της αστυνομίας μέσα στον χώρο του ΑΠΘ, προκάλεσε την έντονη αντίδραση των φοιτητών, οι οποίοι απαίτησαν την αποχώρησή της Ασφάλειας. Αρχικά ο Πρύτανης Δημήτρης Κωβαίος υποστήριζε ότι βρίσκονται εκεί λόγω της προγραμματισμένης εκδήλωσης στην οποία θα παραστεί η Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Οι άνδρες της ασφάλειας ισχυρίζονταν συγκεκριμένα ότι πραγματοποιούν αυτοψία για την εκδήλωση στην οποία θα παρευρισκόταν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας και έτσι συνέχισαν να παραμένουν στον χώρο. Μόνο που η εκδήλωση με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας έχει προγραμματιστεί για την επόμενη μέρα από το συμβάν.

Όπως φαίνεται από το βίντεο, οι φοιτητές καταγγέλλουν ότι ο συγκεκριμένος άνδρας της ασφάλειας είχε ανοίξει τσάντες φοιτητών σε προηγούμενο έλεγχο. Τελικά οι φοιτήτριες και οι φοιτητές καταφέρνουν και διώχνουν τον άνδρα της Ασφάλειας. Μάλιστα η παρουσία ενός αστυνομικού με πολιτικά σε μια τέτοια συνθήκη, θεωρήθηκε τόσο απαράδεκτη που όπως φαίνεται και από το βίντεο σε αυτήν την εκδίωξη του αστυνομικού από το κτίριο, αναγκάζεται να συναινέσει ακόμα και ο Πρύτανης του ΑΠΘ. Στη συνέχεια οι φοιτητές με συνθήματα και πορεία εξώθησαν τους αστυνομικούς στον χώρο της ΔΕΘ, μακριά από το πανεπιστήμιο.

Ακολουθεί το βίντεο με τις επίμαχες στιγμές:

Ο Λάμπρος Παπανικόπουλος, μέλος του ΔΣ του Φοιτητικού Συλλόγου Πληροφορικης ΑΠΘ, δήλωσε μεταξύ άλλων:

«Μόλις μια ημέρα μετά από κινητοποίηση των Φοιτητικών Συλλογών στη Λέσχη του ΑΠΘ, όπου καταφέραμε να σπάσουμε τον έλεγχο πάσο/κάρτας σίτισης αλλά και να διασφαλίσουμε ότι όλοι οι φοιτητές θα σιτιστούμε δωρεάν, λειτουργώντας κανονικά τη διανομή φαγητού έπειτα από το εκδικητικό κλείσιμο της διανομής από την εργολαβία, βρεθήκαμε δυστυχώς αντιμέτωποι σήμερα με μια κατάσταση που μας θύμισε τις μαύρες εικόνες του 2021-2022 στο ΑΠΘ. Άνδρας της ασφάλειας ο οποίος μάλιστα έχει πολλάκις βρεθεί στο ΑΠΘ το προηγούμενο διάστημα, βρέθηκε στον χώρο της κινητοποίησης, παρακολουθώντας όσους διαμαρτυρόμασταν στην πρυτανεία. Είναι απαράδεκτο να υπάρχουν εντός του Πανεπιστημίου άνδρες της ασφάλειας και της ΓΑΔΘ, πόσω μάλλον εν ωρα κινητοποίησης Φοιτητικών Συλλόγων για το ζήτημα της σίτισης, λίγες βδομάδες μάλιστα πριν την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, με όλα όσα αυτή σημαίνει για τη νεολαία και τις διεκδικήσεις της.»

Ανακοίνωση εξέδωσε η συλλογικότητα Καταλύτης Αρ.Εν από τους Χημικούς Μηχανικούς του ΑΠΘ:

 

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter