Θοδωρής Δρίτσας: Η Δικαιοσύνη οφείλει να σταματήσει κάθε δίωξη εναντίον των δημοσιογράφων Γιάννας Παπαδάκου και Κώστα Βαξεβάνη

Θοδωρής Δρίτσας: Η Δικαιοσύνη οφείλει να σταματήσει κάθε δίωξη εναντίον των δημοσιογράφων Γιάννας Παπαδάκου και Κώστα Βαξεβάνη
Á

O Θοδωρής Δρίτσας, βουλευτής Α΄ Πειραιά και Νησιών, Τομεάρχης Εθνικής Άμυνας, μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και Προέδρος της Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής «για τη Διενέργεια Προκαταρκτικής Εξέτασης σχετικά με την υπόθεση NOVARTIS» το 2018 έκανε την παρακάτω δήλωση σχετικά με την κλήση σε απολογία ως κατηγορούμενων του δημοσιογράφου και εκδότη του Documento Κώστα Βαξεβάνη και της δημοσιογράφου Γιάννας Παπαδάκου.

«Η προκλητική αβάσιμη και αυθαίρετη δίωξη των δημοσιογράφων Γιάννας Παπαδάκου και Κώστα Βαξεβάνη, είναι προϊόν ακραίας αντιθεσμικής μεθόδευσης του κυβερνητικού παρακράτους, που συντονίζουν οι πιο ακραίοι κύκλοι της Ν.Δ., με ενορχηστρωτή τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ελπίζουμε και προσδοκούμε η Δικαιοσύνη να σταθεί στο ύψος της, να απεμπλακεί από την ομηρία που η Κυβέρνηση επιχειρεί να της επιβάλει και να θέσει στο αρχείο αυτήν την ανυπόστατη και αντιδημοκρατική δίωξη εναντίον των δύο δημοσιογράφων αλλά και εναντίον της ελευθερίας του τύπου. Να αρνηθεί δηλαδή, όπως έχει ταχθεί, να συμπράξει σε κομματικές και κυβερνητικές πολιτικές σκοπιμότητες.

Σκάνδαλο Novartis με ενδείξεις συνευθύνης πολιτικών προσώπων υπάρχει και η δικαστική διερεύνησή του πρέπει να φτάσει ως το τέλος, χωρίς παραπλανητικούς αποπροσανατολισμούς».

Διαβάστε επίσης

Ευρωπαϊκό δημοσιογραφικό χαστούκι στην κυβέρνηση για τη δίωξη Βαξεβάνη

 

Μυστικά & Documento

23/01/2022, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter