Θράσος Γεωργιάδη για καταγγελία ΟΕΝΓΕ κατά διοικητή του Νοσοκομείου Ρεθύμνου: «Μα τίποτε δεν πάει καλά στο ΕΣΥ;»

Θράσος Γεωργιάδη για καταγγελία ΟΕΝΓΕ κατά διοικητή του Νοσοκομείου Ρεθύμνου: «Μα τίποτε δεν πάει καλά στο ΕΣΥ;»

«Μα τίποτε δεν πάει καλά στο ΕΣΥ;» είναι η προκλητική απάντηση έδωσε ο Άδωνης Γεωργιάδης στον γενικό γραμματέα της ΟΕΝΓΕ που προέβη σε μια πολύ σοβαρή αποκάλυψη ότι διοικητής του νοσοκομείου Ρεθύμνου δίνει εντολές εγγράφως σε παιδίατρο να εφημερεύει ως παθολόγος ενηλίκων.

Συγκεκριμένα, η  Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Ρεθύμνου προχώρησε σε μια πολύ σοβαρή καταγγελία καθώς όπως αναφέρει ο διοικητής του νοσοκομείου Ρεθύμνου δίνει εντολές εγγράφως σε παιδίατρο να εφημερεύει ως παθολόγος ενηλίκων.

Για το ζήτημα παρενέβη και η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος, με τον υπουργό υγείας Άδωνη Γεωργιάδη να κάνει τον ανήξερο.

Η ΟΕΝΓΕ τονίζει θα προσφύγει άμεσα και σε νομικά μέτρα εναντίον του, εκτός από τη δεδομένη της στήριξη στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των Νοσοκομειακών Γιατρών Ρεθύμνου.

«Απαιτούμε άμεση παρέμβαση από τη διοίκηση της 7ης ΥΠΕ και από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, για να σταματήσουν οι επικίνδυνες παρανομίες του διοικητή νοσοκομείου Ρεθύμνου.

Απαιτούμε την πλήρη στελέχωση του νοσοκομείου με το αναγκαίο μόνιμο ιατρικό και λοιπό προσωπικό» καταλήγει η ΟΕΝΓΕ.

Από την πλευρά του ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης απαντώντας στον γενικό γραμματέα της ΟΕΝΓΕ, Πάνο Παπανικολάου, τον εγκάλεσε επειδή «διαμαρτύρεται για όλα και συνεχώς».

«Αυτό απαντάς στην καταγγελία πως ο διοικητής του νοσοκομείου Ρεθύμνου αναγκάζει τον παιδίατρο να εφημερεύει ως παθολόγος; Αν αρρώσταινε δικός σου άνθρωπος και χρειαζόταν παθολόγο, εσύ θα το ανεχόσουν; Άρα πολίτες Β’ κατηγορίας θεωρείς τους εκεί κατοίκους και το λες με καμάρι» απάντησε ο Πάνος Παπανικολάου στον υπουργό Υγείας.

Η καταγγελία της ΟΕΝΓΕ

«Αυτονόητα αυτή η ενέργεια είναι έκνομη, γιατί ο διοικητής δίνει εντολή για αντιποίηση ιατρικής ειδικότητας και εκθέτει ασθενείς σε κίνδυνο», αναφέρει η Ομοσπονδία των Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ).

Η ΟΕΝΓΕ θα προσφύγει άμεσα και σε νομικά μέτρα εναντίον του, εκτός από τη δεδομένη της στήριξη στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των Νοσοκομειακών Γιατρών Ρεθύμνου.

«Απαιτούμε άμεση παρέμβαση από τη διοίκηση της 7ης ΥΠΕ και από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, για να σταματήσουν οι επικίνδυνες παρανομίες του διοικητή νοσοκομείου Ρεθύμνου», αναφέρουν οι νοσοκομειακοί γιατροί και απαιτούν την πλήρη στελέχωση του νοσοκομείου με το αναγκαίο μόνιμο ιατρικό και λοιπό προσωπικό.

Διαβάστε επίσης: Οι συνταξιούχοι καλύπτουν τα κενά στο ΕΣΥ του Μητσοτάκη: Άλλη μία δωρεά ασθενοφόρου (Video)

 

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter