Tips & Tricks για να «απογειώσεις» τις λήψεις με το drone σου!

Tips & Tricks για να «απογειώσεις» τις λήψεις με το drone σου!

Κάνε ξεχωριστές τις πασχαλινές σου φωτογραφίες χρησιμοποιώντας έξυπνα και σωστά το drone σου!

Καθώς η τεχνολογία των drones συνεχίζει να εξελίσσεται και να γίνεται πιο προσιτή στο ευρύ κοινό, η τέχνη της αεροφωτογραφίας κερδίζει σε δημοτικότητα ολοένα και περισσότερο.

Αν και δεν πρέπει να είσαι επαγγελματίας φωτογράφος για να μπορέσεις να αξιοποιήσεις πλήρως τις αυξημένες δυνατότητες που σου παρέχει ένα φωτογραφικό εργαλείο όπως το drone, σαν κάθε άλλο είδος φωτογραφίας, απαιτεί δεξιότητα, υπομονή και εξάσκηση.  Γι΄αυτόν το σκοπό σου συγκεντρώσαμε 6+1 βασικά tips & tricks για να μπορέσεις εύκολα να μπεις στον υπέροχο κόσμο των νέων δημιουργικών δυνατοτήτων που σου προσφέρει ένα drone.

Ξεκινώντας

Πριν ξεκινήσεις να πειραματίζεσαι με προηγμένες τεχνικές, είναι σημαντικό να αντιληφθείς τις σταθερές της φωτογραφίας. Και μάλιστα, τα βασικά βήματα της φωτογράφισης με drone. Αυτό περιλαμβάνει την πλήρη κατανόηση των χειριστηρίων του drone, καθώς και των ρυθμίσεων της κάμερας. Θα πρέπει επίσης να εξοικειωθείς και με τους κανονισμούς για τη χρήση των drone σε διάφορες περιοχές. Για παράδειγμα, δεν μπορείς να σηκώσεις το drone σου δίπλα ή πάνω από κάποιο στρατόπεδο ή κοντά σε κάποια άλλη κρατική εγκατάσταση. Να είσαι προσεκτικός διότι δεν είναι απίθανο να χρειαστεί να βγάλεις κάποια άδεια για να φωτογραφίσεις.

Προγραμμάτισε πότε θα φωτογραφίσεις

Το Α και το Ω για μια εξαιρετική αεροφωτογράφιση είναι ο προγραμματισμός. Προφανώς και μπορείς να σηκώσεις στον αέρα όποτε θέλεις το drones σου, ειδικά κατά τη διάρκεια των πασχαλινών σου διακοπών, απλά να είσαι λίγο προετοιμασμένος ότι ίσως και να μην έχεις το τέλειο αποτέλεσμα. Τι εννοούμε; Προκειμένου να εξαλείψεις πιθανές αναποδιές, καλό θα ήταν πριν απογειωθείς, να λάβεις υπόψη σου την ώρα της ημέρας, τις καιρικές συνθήκες και τις συγκεκριμένες τοποθεσίες στις οποίες θα τραβήξεις. Κάνε χρήση του Google Maps ώστε να εντοπίσεις πιθανά σημεία και να σχεδιάσεις τη διαδρομή της πτήσης σου. Μελέτησε την πρόβλεψη του καιρού ώστε να βρεις το ιδανικό timeslot. Αυτό θα σε βοηθήσει όχι μόνο να μείνεις περισσότερο στον αέρα αλλά ταυτόχρονα αυξάνει τις πιθανότητές σου να τραβήξεις μαγικές λήψεις.

Πειραματίσου με διαφορετικές οπτικές γωνίες

Ένα από τα πιο σημαντικά πλεονεκτήματα της φωτογραφίας με drone είναι η δυνατότητα λήψης μοναδικών προοπτικών που είναι αδύνατον να επιτευχθούν με τις παραδοσιακές κάμερες. Παίξε με τα διαφορετικά ύψη, τις γωνίες και τους προσανατολισμούς της κάμερας. Για παράδειγμα, δοκίμασε να γείρεις λίγο την κάμερα ώστε να δημιουργήσεις μια δραματική διαγώνια σύνθεση. Μπορείς π.χ να κάνεις μια κάθετη λήψη προς τα κάτω ώστε να τραβήξεις τα όμορφα και περίπλοκα μοτίβα και υφές της φύσης ή του αστικού ιστού.

Σωστές ρυθμίσεις

Για να βγάλεις το μαγικό αποτέλεσμα που βλέπεις στις επαγγελματικές λήψεις με drone, θα πρέπει πρώτα να έχεις κάνει φύλλο και φτερό τις ρυθμίσεις του δικού σου drone. Μπορείς σίγουρα να πειραματιστείς με το αυτόματο σύστημα ρυθμίσεων, αλλά να ξέρεις ότι η μαγική αυτή λήψη που ψάχνεις είναι λίγο μακριά. Η συμβουλή εδώ είναι να μάθεις τις ρυθμίσεις καλά. Ανάλογα με το μοντέλο της κάμεράς σου, ενδέχεται να μπορείς να προσαρμόσεις ολοένα και περισσότερα πράγματα όπως π.χ το διάφραγμα, την ταχύτητα κλείστρου, το ISO την ισορροπία λευκού κ.α..

Τράβα σε RAW

Εάν η κάμερα του drone σας το επιτρέπει, τότε τράβα πάντα σε μορφή RAW! Το ξέρουμε ότι θα γεμίσεις πιο γρήγορα η μνήμη, καθώς τα RAW αρχεία είναι μεγάλα σε μέγεθος, αλλά πίστεψέ μας θα σε σώσει! Το να μπορείς να επεξεργαστείς εύκολα και αποτελεσματικά τις λήψεις σου είναι σημαντικό. Σε γενικές γραμμές πρέπει να ξέρεις ότι τα αρχεία RAW περιέχουν περισσότερα δεδομένα από τα αρχεία JPEG και επιτρέπουν προσαρμογές στην έκθεση, την αντίθεση και το χρώμα χωρίς απώλεια ποιότητας εικόνας. Ωστόσο, θα πρέπει να ψαχτείς εδώ και λίγο με το photoshop ή με κάποιο άλλο πρόγραμμα επεξεργασίας εικόνων που πιθανώς να διαθέτεις.

Προσοχή στο φωτισμό

Στα είπαμε μιλώντας και για τον προγραμματισμό. Ο φωτισμός είναι ένα από τα σημαντικότερα δεδομένα στη φωτογραφία. Έτσι λοιπόν είναι και για την αεροφωτογραφία. Η ώρα της ημέρας και οι καιρικές συνθήκες μπορούν να επηρεάσουν σημαντικά την εμφάνιση των εικόνων σου. Για παράδειγμα, η λήψη κατά τη διάρκεια της «χρυσής ώρας», δηλαδή της ώρας μετά την ανατολή και λίγο πριν από τη δύση του ήλιου, δημιουργούν ένα ζεστό, απαλό φως που απογειώνει κάθε φωτογραφία. Οι συννεφιασμένες μέρες μπορούν επίσης να είναι ιδανικές για φωτογράφιση με drone, καθώς το διάχυτο φως μπορεί να βοηθήσει στην εξάλειψη των σκληρών σκιών και να δημιουργήσει μια πιο ομοιόμορφη έκθεση. Για να μπορέσεις όμως να γίνεις master του φωτισμού, πρώτα πρέπει να γίνεις master των ρυθμίσεων του drone σου!

Εξάσκηση, εξάσκηση, εξάσκηση

Τέλος, το κλειδί για να γίνεις σπουδαίος αεροφωτογράφος είναι η εξάσκηση. Όσο περισσότερο πετάς το drone σου και πειραματίζεσαι με διαφορετικές τεχνικές και ρυθμίσεις, τόσο πιο όμορφες και μαγικές φωτογραφίες θα βγάζεις. Μη φοβάσαι να δοκιμάσεις νέα πράγματα, να επισκεφτείς νέα μέρη και να κάνεις λάθη. Άλλωστε, από τα λάθη μας μαθαίνουμε! Καλές λήψεις!

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter