Το «επιτελικό κράτος» μας προστατεύει με ομπρέλα θαλάσσης

Το «επιτελικό κράτος» μας προστατεύει με ομπρέλα θαλάσσης

Η φωτογραφία έχει τραβηχτεί στις 18 Ιουλίου 2023, στην 112 Πτέρυγα Μάχης στην Ελευσίνα, απ’ όπου επιχειρούν τα εναέρια µέσα πυρόσβεσης. Το στιγµιότυπο αποτυπώνει την ετοιµότητα του «επιτελικού κράτους» Μητσοτάκη και αποτελεί «φωτογραφία» όσων θα ακολουθήσουν µερικές µέρες µετά. Της πρωτοφανούς δηλαδή απειλής και εκκένωσης της 111 Πτέρυγας Μάχης στη Νέα Αγχίαλο Μαγνησίας σε καιρό ειρήνης.

Στη φωτογραφία, στη βάση των πυροσβεστικών αεροσκαφών ένα Canadair επιδιορθώνεται στην πίστα του αεροδροµίου. Η θερµοκρασία στην περιοχή της Ελευσίνας είναι 38 βαθµοί Κελσίου και στην πίστα του αεροδροµίου αγγίζει τους 42o Kελσίου. Οι φωτιές φυσικά είναι σε εξέλιξη, αλλά ένας µηχανικός, υπό την προστασία µιας οµπρέλας θαλάσσης, κάτω από άθλιες συνθήκες, προσπαθεί να µετατρέψει το Canadair σε ικανό για πτήση.

Μόλις εννιά µέρες µετά µια φωτιά που ξεκίνησε από το Βελεστίνο στον Βόλο, αφού έκαψε χόρτα και χαµηλή βλάστηση, έφτασε ως τη δεύτερη µεγαλύτερη αεροπορική βάση της χώρας στη Νέα Αγχίαλο. Στη Νέα Αγχίαλο δεν υπήρχαν δέντρα και δάση και όπως µπορεί να καταλάβει ακόµη και αυτός που δεν έχει εικόνα της περιοχής, η αεροπορική βάση έχει κατασκευαστεί σε περιοχή στην οποία δεν απειλείται από την πιθανότητα να υπάρξει µια µεγάλη φωτιά που είναι αδύνατο να αντιµετωπιστεί. Παρ’ όλα αυτά, η έρπουσα φωτιά µετατράπηκε σε εφιάλτη. Ανατίναξε τις αποθήκες µε πυροµαχικά (κανένας δεν γνωρίζει το είδος και την επικινδυνότητά τους) σε απόσταση έξι χιλιοµέτρων από την 111 Πτέρυγα Μάχης. Η ίδια η βάση εκκενώθηκε από τα 70 µαχητικά αεροσκάφη F-16 που βρίσκονται εκεί σε ετοιµότητα για την αντιµετώπιση παραβιάσεων και απειλών ενάντια στην εθνική κυριαρχία. Εν ολίγοις, µια µικρή φωτιά, χωρίς τον πολυδιαφηµισµένο όγκο καύσιµης ύλης που είναι η αιτία για την ανάπτυξη των πυρκαγιών σε όλη τη χώρα, απείλησε κατοικηµένες περιοχές προκαλώντας εκρήξεις και παρέλυσε την εθνική άµυνα. Η Νέα Αγχίαλος είναι µια βοµβαρδισµένη περιοχή σε καιρό ειρήνης.

Η φωτογραφία της αθλιότητας στη βάση των πυροσβεστικών αεροσκαφών και οι φωτογραφίες από τη βοµβαρδισµένη Νέα Αγχίαλο αποδεικνύουν το ίδιο πράγµα. Η κυβέρνηση είναι ανίκανη να προστατεύσει τη χώρα από τις φωτιές. Η φωτιά στη Ρόδο αφήνει πίσω της, µε τις πιο συντηρητικές εκτιµήσεις, 200.000 στρέµµατα καµένης γης. Οπως σε κάθε αποτυχία της κυβέρνησης να αντιµετωπίσει τις φωτιές τα τελευταία πέντε χρόνια αναπαράγεται το ίδιο επικοινωνιακό µοτίβο. Οτι καίγεται µεν το σύµπαν αλλά δεν καίγονται άνθρωποι. Πρόκειται για µια επαναλαµβανόµενη κανιβαλική χρήση της καταστροφής στο Μάτι προκειµένου να είναι δικαιολογηµένη η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Αφού δεν καίγονται άνθρωποι, γαία πυρί µιχθήτω.

Η πραγµατικότητα όµως βρίσκεται στη φωτογραφία που βλέπετε. Το «επιτελικό κράτος» Μητσοτάκη µπορεί να δηµιουργεί τηλεοπτικά την εικονική πραγµατικότητα που επιθυµεί, αλλά η πραγµατική του εικόνα είναι αυτή ενός χαλασµένου Canadair που επισκευάζει ένας µοναχικός ήρωας µηχανικός στο λιοπύρι, υπό την προστασία µιας οµπρέλας θαλάσσης. Αποκαλύπτεται πλέον η εκρηκτική ανικανότητα της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Αυτή η κυβέρνηση δεν µπορεί να προστατεύσει τους πολίτες από τη φωτιά. Παράγει µόνο επικοινωνιακές επιτυχίες σε σκηνοθεσία Μαξίµου. Σε µια χώρα που δεν µπορεί να προστατευτεί η εθνική άµυνα, είναι βέβαιο ότι δεν είναι ασφαλής κανένας πολίτης.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter