Το μήνυμα Παυλόπουλου στα Σκόπια μια μέρα πριν από την έλευση Νίμιτς στην Αθήνα

Το μήνυμα Παυλόπουλου στα Σκόπια μια μέρα πριν από την έλευση Νίμιτς στην Αθήνα

Ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς την ηγεσία των Σκοπίων έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, κατά την συνάντησή του με τον Ισραηλινό ομόλογό του στο Προεδρικό Μέγαρο. 

Όσο υπάρχουν δείγματα αλυτρωτισμού από την ΠΓΔΜ, είναι αδύνατον να γίνει αποδεκτή (η χώρα) στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε.: το καθαρό αυτό μήνυμα έστειλε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Πρ. Παυλόπουλος, στο πλαίσιο των δηλώσεών του στο Προεδρικό Μέγαρο, κατά την υποδοχή του Ισραηλινού ομολόγου του κ. Ρ. Ρίβλιν.

Η Ελλάδα επιδιώκει την ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ, διευκρίνισε ο κ. Παυλόπουλος, κάτι τέτοιο προϋποθέτει όμως τη χρησιμοποίηση ονόματος που δεν θα αφήνει περιθώριο για αλυτρωτισμούς, επέμεινε, εξηγώντας ότι ο αλυτρωτισμός είναι αντίθετος στο Διεθνές Δίκαιο και το ευρωπαϊκό κεκτημένο.

Παράλληλα, ο βόρειος γείτονας της Ελλάδας θα πρέπει να κάνει όλες εκείνες τις αναγκαίες αλλαγές στο Σύνταγμα, αλλαγές που θα ανοίξουν το δρόμο προς την Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ, πρόσθεσε ο κ. Παυλόπουλος.

Ο Νίμιτς σε Αθήνα και Σκόπια

O διαμεσολαβητής του ΟΗΕ για το ζήτημα της ονομασίας Μάθιου Νίμιτς θα ταξιδέψει στα σε Αθήνα και Σκόπια κάθως οι διαπραγματεύσεις για την ονομασία της FYROM φαίνεται ότι κορυφώνονται..

Ο κ. Νίμιτς θα βρεθεί στην Αθήνα στις 30 Ιανουαρίου και στη συνέχεια, την επόμενη μέρα θα μεταβεί στα Σκόπια.

Ο διαμεσολαβιτής του ΟΗΕ για το Σκοπιανό θα έχει συναντήσεις με τις ηγεσίες των δύο χωρών σχετικά με τη δέσμη ιδεών που παρουσίασε την περασμένη εβδομάδα, μεταδίδει το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της ΠΓΔΜ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter