Το ΠΑΣΟΚ ξαναβρίσκει την αντικυβερνητική του ρητορική

Το ΠΑΣΟΚ ξαναβρίσκει την αντικυβερνητική του ρητορική

Αρχίζει να ανεβάζει τους αντιπολιτευτικούς ρυθμούς η ηγεσία της Χαριλάου Τρικούπη, στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. Παράλληλα, αξιοποιεί την πολιτική συγκυρία, με το βλέμμα στον ΣΥΡΙΖΑ, που αναζητά να βρει τα πολιτικά πατήματά του για το μέλλον στις εσωκομματικές εκλογές του.

Σε δημόσιες παρεμβάσεις του και σε συναντήσεις με παραγωγικούς και κοινωνικούς φορείς ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης εμφανίζεται με προτάσεις για την ανασυγκρότηση της χώρας αλλά και με κρίσεις επί της διακυβέρνησης της ΝΔ. Η σκληρή πραγματικότητα που βιώνει ο κόσμος της Θεσσαλίας και άλλων πλημμυρισμένες περιοχών βρίσκεται στο επίκεντρο της κριτικής του.

Για καθυστερήσεις, ολιγωρία και επικοινωνιακούς χειρισμούς κατηγορεί την κυβέρνηση αναφορικά κυρίως με τις πλημμύρες στη Θεσσαλία και τον τρόπο αντιμετώπισης των επιπτώσεών τους.

Κατά την επίσκεψή του στο Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ) στη Θέρμη, το πρωί της Πέμπτης, ο Νίκος Ανδρουλάκης, έχοντας και εικόνα από την περιοδεία του στις πληγείσες περιοχές, επέλεξε να αναφερθεί στην τραγωδία στη Θεσσαλία και στις κυβερνητικές ευθύνες με την εξής φράση: «το επιτελικό κράτος της Νέας Δημοκρατίας έχει βουλιάξει στον θεσσαλικό κάμπο».

Μάλιστα, χαρακτήρισε «αδιανόητο» ότι :

-μόλις την Πέμπτη (14 Σεπτεμβρίου 2023), πρώτη ημέρα, ο στρατός συμμετέχει στην αποκομιδή νεκρών ζώων ενώ ήδη κινδυνεύει όλη η Θεσσαλία να γίνει μια υγειονομική βόμβα
– για ημέρες συνεδριάζει το συντονιστικό στη Λάρισα χωρίς να συμμετέχει ο ΕΟΔΥ, ενώ είναι γνωστά τα προβλήματα που υπάρχουν στα ζητήματα της
υγειονομικής προστασίας του πληθυσμού.

Για να συμπληρώσει: «Έχουν χαθεί ανθρώπινες ζωές. Η παραγωγική καρδιά της Ελλάδας αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε μια οδυνηρή κατάσταση. Οι πολίτες βυθίζονται στην απόγνωση και οφείλουμε, ο καθένας ξεχωριστά και ιδιαίτερα η κυβέρνηση να σταθεί με αξιοπιστία και υπευθυνότητα. Διότι το πρόβλημα είναι μεγάλο και δεν χρειάζονται επικοινωνιακοί χειρισμοί. Προτάσεις, θέσεις και λύσεις για τους πολίτες της Θεσσαλίας».

Παράλληλα, κατά την επίσκεψή του στο ΕΚΕΤΑ στη Θεσσαλονίκη, ο Νίκος Ανδρουλάκης δεσμεύτηκε ότι το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ δίνει προτεραιότητα στο να ενισχυθεί οικονομικά η έρευνα, να στηριχθούν οι ερευνητές με στόχο να γίνει και η Ελλάδα πρωταγωνίστρια στην έρευνα πανευρωπαϊκά. «Υπάρχουν κονδύλια. Yπάρχουν δυνατότητες, αρκεί να τις αξιοποιήσουμε και γι’ αυτό θα είμαστε στο πλευρό σας», τόνισε προς τους ερευνητές του Εθνικού Κέντρου Ερευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter