Το πολύ comme il faut θα μας κάψει όλους!

Το πολύ comme il faut θα μας κάψει όλους!
Δεν έχω καµιά διάθεση αντιπολίτευσης, να το ξεκαθαρίσω αυτό από την αρχή. Γιατί δεν είναι η ώρα της αντιπολίτευσης αλλά η ώρα της κυβέρνησης, που οφείλει να συντονίσει όσες διαθέσιµες δυνάµεις υπάρχουν και να ανακαλύψει και άλλες για να αναχαιτιστούν οι πυρκαγιές που αλλού καίνε µέρες και αλλού σκάνε τώρα απειλητικές.

Γιατί δεν είναι δυνατόν να χάνεται κάθε έννοια δάσους και πράσινου γενικότερα στη Ρόδο, την Κάρυστο, την Κέρκυρα, τη Λαµία, στον Βόλο, στη µισή και βάλε Ελλάδα και εµείς να µιλάµε για άλλα και να µην κινητοποιούµαστε για να σώσουµε ό,τι γίνεται να σωθεί.

Επειδή όµως είναι η ώρα της κυβέρνησης και όχι της αντιπολίτευσης δεν σηµαίνει πως θα µένουµε βουβοί ό,τι κι αν βλέπουµε, θα καταπίνουµε ό,τι λένε και ό,τι (δεν) κάνουν και θα περιµένουµε κι εµείς µαζί µε τον Μητσοτάκη και τους συν αυτώ να σβήσουν οι φωτιές στη θάλασσα, αφού κατακάψουν ό,τι µπορούν κι αφού χαθούν ένα σωρό ζωές που θα έπρεπε να σωθούν κι ένα σωρό περιουσίες που θα µπορούσαν να µείνουν αλώβητες ή να υπάρχουν µικρές µόνο απώλειες.

Γιατί δεν είναι δυνατόν να αποκαλείται ενδιαφέρουσα η αξυρισιά των «αρµόδιων» κυβερνητικών παραγόντων και «σχέδιο» το να χασκογελάνε µπροστά στις κάµερες.

Επειδή ακριβώς είναι η ώρα της κυβέρνησης, δεν επιτρέπεται ένας πρωθυπουργός να σκάει µύτη στην Ελευσίνα σε βάση δυνάµεων αεροπυρόσβεσης και να λέει γελώντας, για να δείξει… ανθρώπινος, για να φανεί σαν ένας καθηµερινός άνθρωπος, «χε, χε, εκεί στη δυτική Πελοπόννησο µονίµως µας βγάζει δουλίτσα, χα, χα»!

Γιατί η δουλίτσα µε την οποία γελάνε οι ρεζίληδες είναι η πύρινη λαίλαπα που κατέστρεψε µοναδικές περιοχές και αναντικατάστατους «πνεύµονες» στη Ρόδο και την Κέρκυρα, είναι η φωτιά που έφαγε τους αεροπόρους και τον κτηνοτρόφο στο Κάβο Ντόρο, η λαίλαπα που πήρε τις άλλες ζωές στον Βόλο, είναι η απειλή που θεριεύει ενώ αυτοί γελάνε, ενώ κανονίζουν τι και πώς θα παίξουν τα κανάλια, ενώ σκέφτονται πώς οι ηµέτεροι θα ροκανίσουν τα κονδύλια της ανοικοδόµησης. Γιατί αυτές οι ύαινες τρέφονται µε τις «ανοικοδοµήσεις», µε τα projects τα οποία «φτιάχνουν» τις νέες οµάδες παρατρεχάµενων που στηρίζουν τις ελίτ και στηρίζονται από αυτές.

Γι’ αυτό, επειδή είναι η ώρα που ένας πρωθυπουργός δεν επιτρέπεται να χασκογελάει, δεν µπορούµε να σωπάσουµε. Γιατί η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν πήρε ένα σωρό κρίσιµες για τη δασοπυρόσβεση αποφάσεις, επειδή το ένα τρίτο από τους κυβερνητικούς παράγοντες είχε το µυαλό του στις διακοπές, το άλλο 33% δοκίµαζε τα καινούργια κοστούµια του και οι υπόλοιποι δοκίµαζαν κοστούµια έχοντας το µυαλό τους στις διακοπές!

Γι’ αυτό η σιωπή είναι συνενοχή και η αβροφροσύνη δίχως κέρδος κέρατα. Και είναι πολλά τα κερατιάτικα που έχουµε ήδη πληρώσει στην προσπάθεια να είµαστε comme il faut και να µην τους αδικήσουµε!
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter