«Το σπίτι κάθε ανθρώπου είναι ιερό» – Ο νέος πρόεδρος του ΣΕΑ, Κώστας Πασχαλίδης στο documentonews.gr

«Το σπίτι κάθε ανθρώπου είναι ιερό» – Ο νέος πρόεδρος του ΣΕΑ, Κώστας Πασχαλίδης στο documentonews.gr
Πηγή φωτογραφίας: Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων - Association of Greek Archaeologists

Εν όψει της άρσης της παραχώρησης του ιστορικού κτιρίου του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων στις 10 Οκτωβρίου, μιλήσαμε με τον νέο Πρόεδρο του ΣΕΑ, Δρα Αρχαιολογίας Κώστα Πασχαλίδη.

Εν αναμονή των εξελίξεων σχετικά με την απόφαση της υπουργού Πολιτισμού να άρει την παραχώρηση του ιστορικού κτιρίου της οδού Ερμού στις 10 Οκτωβρίου, ουσιαστικά εκδιώκοντας τον ΣΕΑ στο δρόμο μετά από δεκαετίες, καθώς δεν έχει βρεθεί  νέα στέγη, ο νεοεκλεγείς Πρόεδρος του ΣΕΑ Κώστας Πασχαλίδης δήλωσε στο documentonews.gr: «Το νέο Δ.Σ.  θα ασκήσει όλα τα ένδικα και ευγενή μέσα για την παραμονή  του ΣΕΑ στην ιστορική του στέγη. Το σπίτι κάθε ανθρώπου είναι ιερό».

Σε σχέση με τις άμεσες κινήσεις που ετοιμάζει ο Σύλλογος, καθώς πλησιάζουμε στη συγκεκριμένη ημερομηνία, συμπλήρωσε:  «Προκειμένου να ενισχυθεί η ελευθερία της έκφρασης και του πολιτισμού, ο ΣΕΑ, η Πανελλήνια Οργάνωση Θεάματος και Ακροάματος   (ΠΟΘΑ), ο Ενιαίος Σύλλογος Υπαλλήλων ΥΠΠΟ Στερεάς Ελλάδας και Νήσων, ο Σύλλογος Εκτάκτων Αρχαιολόγων (ΣΕΚΑ) και η Πανελλήνια Ένωση Συντηρητών Αρχαιοτήτων (ΠΕΣΑ)  διοργανώνουν μια λαμπρή συναυλία στον πεζόδρομο της Ερμού, έξω από το κτίριο, στις 10 Οκτωβρίου στις 8 το βράδυ».

Έχει προηγηθεί η ηχηρή απάντηση που έδωσαν  οι Έλληνες Αρχαιολόγοι στις πρόσφατες εκλογές του Συλλόγου τους. Η συμμετοχή ήταν μαζική αγγίζοντας το 70% και επικράτησε εκ νέου η παράταξη  της Ενωτικής Αγωνιστικής Κίνησης με 272 ψήφους, παρά τις απέλπιδες προσπάθειες της ηγεσίας του ΥΠΠΟ να σπιλωθεί το έργο της. Είναι χαρακτηριστικό, ότι η Νέα Πορεία, (παράταξη που στηριζόταν διακριτικά από το υπουργείο) έλαβε μόλις 22 ψήφους χάνοντας τις δύο έδρες που είχε κερδίσει το 2020.

Διαβάστε επίσης: Η Μενδώνη γράφεται με… ήττα

Στραπάτσο Μενδώνη στις… εκλογές του ΣΕΑ – Πώς ψήφισαν οι αρχαιολόγοι

Αναλυτικά τα αποτελέσματα ήταν τα εξής:

Ψηφίσαντες: 662
Άκυρα: 6
Λευκά: 9
ΕΑΚ: 272 (6 έδρες)
Ενωμένοι Αρχαιολόγοι: 155 (4 έδρες)
Συνεργασία Αρχαιολόγων: 138 (3 έδρες)
ΔΑΣ 60: (2 έδρες)
Νέα Πορεία 22: (0 έδρες

Το Νέο Προεδρείο  που συγκροτήθηκε από τις παρατάξεις Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση και Ενωμένοι Αρχαιολόγοι έχει ως εξής:

Πρόεδρος: Κώστας Πασχαλίδης

Αντιπρόεδρος: Α΄ Δέσποινα Κουτσούμπα

Γενική Γραμματέας: Εύα Γιατρουδάκη

Αναπληρώτρια Γ. Γραμματέας: Μάγια Κόμβου

Ταμίας: Όλγα Σακαλή

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter