Το Τ Ε Ρ Α Σ κερδίζει τις εντυπώσεις και δίνει άλλες δύο παραστάσεις στο θέατρο ΕΜΠΡΟΣ

Το Τ Ε Ρ Α Σ κερδίζει τις εντυπώσεις και δίνει άλλες δύο παραστάσεις στο θέατρο ΕΜΠΡΟΣ

Το Τ Ε Ρ Α Σ του Μιχάλη Καλιότσου είναι πάλι εδώ με άλλες δύο έξτρα παραστάσεις την Δευτέρα 16 και Τρίτη 17 Μαΐου στο θεατρο ΕΜΠΡΟΣ

Η υγρασία, η βροχή, το negative στην ανάμνηση, η σκέψη που γίνεται στο σκοτάδι με κλειστό παράθυρο! Δύο άντρες ο Άρης και ο Κρις διαπραγματεύονται την εξέλιξη της ζωής τους με διαφορετικό τρόπο ο καθένας.

Ο Κρις επισκέπτεται τον Άρη στο σπίτι του (σε ένα υπόγειο) με σκοπό να δώσει ένα τέλος στην γνωριμία τους και να του ανακοινώσει κάτι πολύ σημαντικό για τον ίδιο. Ανάμεσα τους μια γυναίκα-μάνα που αδυνατεί να κατανοήσει την έννοια της διαφορετικότητας!

Με στοιχεία εγκλεισμού και κλειστοφοβικής ατμόσφαιρας τα πρόσωπα του έργου έρχονται αντιμέτωπα με τον ίδιο τους τον εαυτό ενώ πάντα ένα τέρας παραμονεύει στο σκοτάδι και επηρεάζει τα όσα συμβαίνουν στο υπόγειο.

Το έργο αναφέρεται στους ανθρώπους που έχουν μπει στο περιθώριο για τις επιλογές τους και εξαιτίας του αποκλεισμού τους πολλές φορές δημιουργούν τέρατα στην φαντασία τους, φοβίες, και ανασφάλειες. Κάθε δάχτυλο που σε κρίνει είναι και ένα μικρό Τέρας που σε σπρώχνει στο σκοτάδι. Στο τέλος ο ήρωας ελευθερώνεται γιατί έχει επιθυμία να ζήσει και να προχωρήσει μπροστά. Δεν είναι εύκολη υπόθεση αλλά η παράσταση αποσκοπεί ακριβώς σε αυτό: να δώσει, σε κάποιον που έχει νιώσει έτσι, μια μικρή δόση αυτοπεποίθησης να αφήσει πίσω του ότι τον σκοτώνει και να βγει στο φως, στην ζωή που θα την χτίσει με τους δικούς του όρους.

‘Να διώξουμε τα τέρατα που μας κρατούν στο σκοτάδι. Δεν είναι πιο ισχυρά από εμάς αφού εμείς οι ίδιοι τα δημιουργούμε! ‘

Σημείωμα του σκηνοθέτη

Έγραψα μια ιστορία με 2 πρόσωπα που εκπροσωπούν κατά μία έννοια τα πρότυπα άντρας-γιος-μητέρα. Λένε ότι από τη στιγμή που κόβεται ο ομφάλιος λώρος το μωρό αντιμετωπίζει την ζωή μόνο του. Και πολύ καλά φρόντισε η φύση να γίνεται έτσι. Ας αφήσουνε οι γονείς τα παιδιά τους να αναπνέουν μέσα από την δική τους ζωή τα δικά τους όνειρα την δική τους προσωπική ταυτότητα. Η αποδοχή της οποιασδήποτε σεξουαλικότητας κυρίως από την πλευρά της μητέρας προς το παιδί μπορεί να είναι και το μυστικό για μια ισορροπημένη κοινωνία.

Συντελεστές

Κείμενο / Σκηνοθεσία: Μιχάλης Καλιότσος

Σκηνικά / Κοστούμια: Μιχάλης Καλιότσος

Β’ βοηθός σκηνικού: Νάρκισσος Σκαρλάφτης

Φωτογραφίες: Νεκτάριος Κουρής, Νάρκισσος Σκαρλάφτης

Σχεδιασμός Φωτισμού: Μιχάλης Καλιότσος

Κίνηση: Μάνια Καραβασίλη

Ηχητικό Περιβάλλον: Κώστας Στεργίου (STER)

Trailer: Εμμανουήλ Γ. Μαύρος

Video Post Production Trailer: Μανώλης Πετρής

Σχεδιασμός Αφίσας: Γιώργος Βαχάρης

Διανομή: Αλέξανδρος Μαράκης, Νεκτάριος Παπαλεξίου

Ημέρες & ώρες παραστάσεων

Δευτέρα 16, Τρίτη 17, Μαΐου 2022 στις 21:00μμ

 

Είσοδος με ελεύθερη εισφορά

Διάρκεια παράστασης

75 λεπτά χωρίς διάλειμμα

 

Facebook Page: https://www.facebook.com/%CE%A4-%CE%95-%CE%A1-%CE%91-%CE%A3-103733045500487

Ελεύθερο Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο Εμπρός

Ρήγα Παλαμήδη 2, Ψυρρή, Αθήνα

Μυστικά & Documento

22/05/2022, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter