Τόκιο 2021: Η Βόρεια Κορέα αποσύρεται λόγω Covid-19

Τόκιο 2021: Η Βόρεια Κορέα αποσύρεται λόγω Covid-19
A mother and a boy walk by a display of the Olympic rings at the Japan Olympic Museum in Tokyo on Friday, April 2, 2021. Reports in Japan on Tuesday, April 6, 2021, said Tokyo Olympic organizers have canceled a water polo test event set for this weekend. The reports said technical officials were unable to go to Japan because of strict procedures to enter the country. (AP Photo/Hiro Komae)

H Bόρεια Κορέα έγινε η πρώτη χώρα που αποσύρει τη συμμετοχή της από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο λόγω Covid-19.

«Η γενική συνέλευση της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας αποφάσισε να μη συμμετάσχει στους 32ους Ολυμπιακούς Αγώνες, για να προστατεύσει τους αθλητές της από την παγκόσμια υγειονομική κρίση που σχετίζεται με τον κορονοϊό», ανακοίνωσε το υπουργείο Αθλητισμού της χώρας.

Η Βόρεια Κορέα έχει κλείσει τα σύνορά της σε ξένους επισκέπτες από τον Ιανουάριο του 2020 και ισχυρίζεται ότι δεν έχει αντιμετωπίσει ούτε ένα κρούσμα Covid-19.

Οι σχέσεις της χώρας με την Ιαπωνία είναι τεταμένες εδώ και δεκαετίες, αφού η Πιονγκγιάνγκ κατηγορείται για την απαγωγή δεκάδων Ιαπώνων πολιτών που εξαφανίστηκαν στις δεκαετίες του ’70 και του ’80.

Η Βόρεια Κορέα είχε μποϊκοτάρει τους Αγώνες της Σεούλ του 1988, αλλά έδωσε το παρών στην πρόσφατη Χειμερινή Ολυμπιάδα της Πιενογκτσάνγκ (2018).

Έκτοτε, είχε πέσει στο τραπέζι η πιθανότητα κοινής κορεατικής υποψηφιότητας για τους Χειμερινούς Αγώνες του 2032 (οι οποίοι καταλήγουν στο Μπρισμπέιν της Αυστραλίας), υπό την ευλογία του προέδρου της ΔΟΕ Τόμας Μπαχ.

Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, το 2016, η Βόρεια Κορέα κατέκτησε επτά μετάλλια, ανάμεσά τους και δύο χρυσά στη γυμναστική και στην άρση βαρών.

Η ΔΟΕ δεν έχει δώσει ακόμη την έγκρισή της για «αναίμακτη» (χωρίς κυρώσεις) απουσία των Βορειοκορεατών από τους Αγώνες του Τόκιο.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter