Τουρκία: 7 μονάδες μπροστά ο Ιμάμογλου για τις δημοτικές εκλογές

Τουρκία: 7 μονάδες μπροστά ο Ιμάμογλου για τις δημοτικές εκλογές

Η αντίστροφη μέτρηση για τις αυτοδιοικητικές εκλογές στην Τουρκία έχει ξεκινήσει και η Κωνσταντινούπολη θεωρείται περιζήτητο «τρόπαιο».

Συνολικά 61 εκατομμύρια Τούρκοι ψηφοφόροι καλούνται την Κυριακή 31 Μαρτίου στις κάλπες για να εκλέξουν τους δημάρχους τους, μια ψηφοφορία για την οποία ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε ότι θα είναι η τελευταία που οργανώνεται υπό την εξουσία του.

Η εταιρεία δημοσκοπήσεων Sonar, που είχε προβλέψει με επιτυχία το αποτέλεσμα των τουρκικών προεδρικών εκλογών του 2023, δίνει τον Εκρέμ Ιμάμογλου ένα προβάδισμα 7 ποσοστιαίων μονάδων.

Ειδικότερα, ο υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) και νυν δήμαρχος της Πόλης, παρουσιάζεται να βρίσκεται σχεδόν 7 μονάδες μπροστά, με ποσοστό 47,3%.

Από την άλλη, ο Μουράτ Κουρούμ, ο υποψήφιος του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) και «εκλεκτός» του Ερντογάν, ακολουθεί στη δεύτερη θέση, με 40,4%.

Στις εκλογές της Κυριακής, η πλευρά του «σουλτάνου» θα επιχειρήσει να ανακτήσει τις δημαρχίες της Κωνσταντινούπολης και της Άγκυρας που έχασε πριν από πέντε χρόνια.

Σημειώνεται, ότι πριν από το 2019, η Κωνσταντινούπολη καθώς και η Άγκυρα διοικούνταν αμφότερες από το AKP και τους ισλαμιστές προκατόχους του για 25 χρόνια.

Το θέμα της ακρίβειας και του πληθωρισμού – ο οποίος αυτή τη στιγμή είναι ασυγκράτητος – αναμένεται να επηρεάσει πολύ τις εκλογές της Κυριακής. Ακόμη, οι συνταξιούχοι ήδη εκφράζουν οργή προς την κυβέρνηση Ερντογάν και μάλιστα πιστεύουν ότι αδικήθηκαν σε σχέση με άλλες κατηγορίες πολιτών.

Διαβάστε επίσης: Τουρκία: Αντίστροφη μέτρηση για τις δημοτικές εκλογές – Η «μάχη» της Κωνσταντινούπολης και η κουρδική ψήφος

Μουράτ Κουρούμ: Ο αντίπαλος του Ιμάμογλου για τον Δήμο Κωνσταντινούπολης – Ποιος είναι ο «εκλεκτός» του Ερντογάν

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter