Τροχαίο με λεωφορείο στην Παραλιακή: «Δεν έπιασαν τα φρένα», λέει ο οδηγός – Από τα νεότερα του στόλου το όχημα, απαντά η ΟΣΥ

Τροχαίο με λεωφορείο στην Παραλιακή: «Δεν έπιασαν τα φρένα», λέει ο οδηγός – Από τα νεότερα του στόλου το όχημα, απαντά η ΟΣΥ

Σε τεχνικό πρόβλημα αποδίδει ο οδηγός του λεωφορείου, που έπεσε σε κολόνα το πρωί της Παρασκευής, τη σύγκρουση. Υπενθυμίζεται πως το όχημα, κάτω από συνθήκες που διερευνώνται, εξετράπη της πορείας του και ολοκλήρωσε την πορεία του πάνω σε έναν στύλο του τραμ στο ύψος του Αλίμου. Από τη σύγκρουση τραυματίστηκε ο οδηγός και επιβάτες που διακομίστηκαν στο Τζάνειο νοσοκομείο.

Ωστόσο, παραμένουν αδιευκρίνιστες οι συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε το τροχαίο. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο οδηγός είπε στους αστυνομικούς ότι δεν «έπιασαν» ενώ κάποιοι επιβάτες φέρονται να υποστήριξαν πως ο οδηγός αποκοιμήθηκε στο τιμόνι. Αρχικά, η πρώτη εκτίμηση ήταν πως «έσκασε» το λάστιχο, ωστόσο, μένει να εξακριβωθούν οι συνθήκες από την Τροχαία.

Σε κάθε περίπτωση, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το όχημα είναι από αυτά που έχουν μισθωθεί από την ΟΣΥ με leasing ώστε να ενισχυθεί ο στόλος και τα δρομολόγια. Είναι ένα όχημα Mercedes Citaro 12 μέτρων.

Ανακοίνωση της ΟΣΥ

«Οι Οδικές Συγκοινωνίες (Ο.ΣΥ. Α.Ε.) ενημερώνουν ότι σήμερα το πρωί στις 07.35 λεωφορείο, που εκτελούσε δρομολόγιο στη γραμμή Β2 Αθήνα – Ελληνικό και ενώ
ήταν επί της παραλιακής με κατεύθυνση τη Γλυφάδα, στο ύψος της Μαρίνας Αλίμου, εξετράπη της πορείας του, προσπέρασε το κράσπεδο του οδοστρώματος και εισήλθε στις γραμμές του Τραμ προσκρούοντας σε κολόνα. Το λεωφορείο είναι από τα νεότερα οχήματα του Στόλου της Εταιρείας, η τεχνική του εικόνα βάσει των αρχείων της Ο.ΣΥ. είναι άριστη και διενεργείται έρευνα για τα αίτια της εκτροπής», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΟΣΥ.

«Από το συμβάν 6 επιβάτες τραυματίστηκαν ελαφρά και διακομίσθηκαν στο Τζάνειο Νοσοκομείο για πρώτες βοήθειες. Στο νοσοκομείο τους επιβάτες επισκέπτεται και ο Γενικός Διευθυντής Παραγωγής της Ο.ΣΥ. Α.Ε. Αυτή τη στιγμή πραγματοποιείται διαδικασία ρυμούλκησης-μεταφοράς του οχήματος, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί στο επόμενο ημίωρο», τονίζει.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter