Τζάκρη για το έγκλημα των Τεμπών: «Η έκρηξη και το “μανιτάρι” φωτιάς ήταν αποτέλεσμα ξυλόλιου»

Τζάκρη για το έγκλημα των Τεμπών: «Η έκρηξη και το “μανιτάρι” φωτιάς ήταν αποτέλεσμα ξυλόλιου»

Επίθεση στον Μάκη Βορίδη εξαπέλυσε στην Ολομέλεια της Βουλής η Θεοδώρα Τζάκρη αναφορικά με την απροθυμία του να δώσει απαντήσεις για την επιχείρηση συγκάλυψης των ευθυνών σε σχέση με το έγκλημα των Τεμπών.

«Κύριε Βορίδη πράγματι τον ρωτήσαμε τον κ. Καραμανλή στην Εξεταστική Επιτροπή. Και είδαμε – και μαζί μας και όλο το πανελλήνιο- πως απάντησε ότι, ούτε λίγο ούτε πολύ, μας έκανε χάρη που παραιτήθηκε και έτσι ανέλαβε τις ευθύνες του. Και είδαμε και τον ιταμό, απαξιωτικό και προσβλητικό τρόπο με τον οποίο απάντησε στους ερωτώντες» είπε η γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και συμπλήρωσε:

«Αν πραγματικά ο κ. Καραμανλής ήθελε να αναλάβει τις πολιτικές του ευθύνες θα έπρεπε να ζητήσει πολλές φορές συγνώμη από τις οικογένειες των θυμάτων και να εξαφανιστεί.

Εσείς όμως δεν μας είπατε τι θα κάνετε με τον κ. Καραμανλή; Την Κυριακή λήγει η προθεσμία για την κατάθεση του πορίσματος της Εξεταστικής Επιτροπής. Θα τον αποδώσετε αθώο ως την λευκή περιστερά;».

Ρώτησε, επίσης, τον υπουργό Επικρατείας αν προτίθεται να κάνει κάτι η κυβέρνηση για το ψήφισμα της Μαρίας Καρυστιανού που έχει συγκεντρώσει περί τις 1,5 εκατ. υπογραφές, ενώ υπογράμμισε πως η Εξεταστική δεν μπόρεσε να θέσει ερωτήματα στον Χρ. Τριαντόπουλο διότι η πλειοψηφία δεν επέτρεψε την κλήτευση του.

«Ύπαρξη τουλόλιου»

«Σήμερα δόθηκε στην δημοσιότητα το πόρισμα της επιτροπής των ανεξάρτητων πραγματογνωμόνων που όρισαν οι οικογένειες των θυμάτων, που διαπίστωσαν πως η έκρηξη και το «μανιτάρι» φωτιάς που κατέγραψαν κάμερες ασφαλείας, ήταν αποτέλεσμα της ύπαρξης ξυλολίου που υπήρχε στην εμπορική αμαξοστοιχία» τόνισε, επισημαίνοντας:

«Ανιχνεύτηκε η ύπαρξη ξυλολίου σε 7 διαφορετικά σημεία, τόσο στο χώμα στην περιοχή της σύγκρουσης όσο και στις εξωτερικές επιφάνειες των μηχανών. Πραγματογνώμονας υποστηρίζει ότι κάποιο από τα δύο τρένα μετέφεραν από 2-5 κυβ. μέτρα».

Κατόπιν τούτου, ρώτησε τον Μ. Βορίδη χωρίς να πάρει απάντηση: «Τηρήθηκαν τα σχετικά πρωτόκολλα για την μεταφορά τους; Ή μήπως πάτε να καλύψετε τις ευθύνες της Hellenic Train για αυτά;».

Διαβάστε επίσης: Εγκλήμα Τέμπη: Κατατέθηκε στον ανακριτή επιστημονική έκθεση για τη φωτιά – Το μπάζωμα κατέστρεψε στοιχεία

Εξεταστική για το έγκλημα στα Τέμπη: Ποινικές ευθύνες για πολιτικά πρόσωπα εντοπίζει το πόρισμα ΣΥΡΙΖΑ (Videos)

ΣΥΡΙΖΑ για Τέμπη: Υπήρχαν όντως έξι ημέρες μετά επιζώντες κάτω από τα βαγόνια ή η ΝΔ λέει μακάβρια ψέματα; (Video)

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter