Τζανάκης: «Η παραλλαγή Κένταυρος δείχνει δυναμική, αλλά η Όμικρον είναι πιο μεταδοτική» (Video)

Τζανάκης: «Η παραλλαγή Κένταυρος δείχνει δυναμική, αλλά η Όμικρον είναι πιο μεταδοτική» (Video)

Σε μία ή δύο εβδομάδες θα φανεί το επιδημιολογικό «αποτύπωμα» του Δεκαπενταύγουστου, ανέφερε ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Νίκος Τζανάκης, σε δηλώσεις του στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Μιλώντας για την παραλλαγή «Κένταυρος», υπογράμμισε ότι δείχνει «δυναμική» ωστόσο δύσκολα οι παραλλαγές της «Όμικρον», που είναι αρκετά μεταδοτικές θα την αφήσουν να «επικρατήσει. «Κάνει εντύπωση που δεν έχει επικρατήσει έως τώρα ας είμαστε αισιόδοξοι», ανέφερε.

Όσον αφορά για τον Σεπτέμβριο, ο καθηγητής Πνευμονολογίας εμφανίστηκε αισιόδοξος, τονίζοντας ότι «Προβλέπουμε ότι θα περάσουμε έναν καλό μήνα», αναφέροντας ότι ήδη η πανδημία βρίσκεται στη δεύτερη εβδομάδα αποκλιμάκωσης.

Όσον αφορά το άνοιγμα των σχολείων, ο κ. Τζανάκης σημείωσε ότι δεν χρειάζεται να υπάρχει υποχρέωση για χρήση μάσκας. «Οι γονείς εξ ορισμού έχουν την ευθύνη για τα παιδιά τους και γνωρίζουν πως θα συμπεριφερθούν. Δεν αφήνουμε το παιδί να πάει σχολείο αν είναι άρρωστο ή του κάνουμε self test αν υπάρχει κρούσμα στο οικογενειακό περιβάλλον».

Αντίθετα, ο καθηγητής συνέστησε τη χρήση μάσκας σε όσους γυρνούν τώρα από τις διακοπές τους και αναμένεται να έρθουν σε επαφή με ηλικιωμένους ή ευάλωτα άτομα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter