Βίντεο – ντοκουμέντο: Έφοδος της ΕΛΑΣ στο ΑΠΘ με κρότου λάμψης και χημικά – Σέρνουν φοιτητή στα μάρμαρα

Βίντεο – ντοκουμέντο: Έφοδος της ΕΛΑΣ στο ΑΠΘ με κρότου λάμψης και χημικά – Σέρνουν φοιτητή στα μάρμαρα

Έφοδο στη Σχολή Θετικών Επιστημών του Αριστοτελείου, πετώντας κρότου λάμψης και χημικά, έκαναν οι άνδρες της αστυνομίας το μεσημέρι της Τρίτης. Μάλιστα, προχώρησαν στην προσαγωγή ενός ατόμου το οποίο κυριολεκτικά έσερναν στα μάρμαρα, κατά την παλιά γνωστή «τακτική».

Είχε προηγηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας μελών φοιτητικών οργανώσεων και συλλόγων στον προαύλιο χώρο της Σχολής Θετικών Επιστημών ενάντια στην παρουσία αστυνομικών εντός του πανεπιστημιακού ιδρύματος τη στιγμή που οι εργασίες στο Βιολογικό ήταν σε εξέλιξη.

Νωρίτερα σε πορεία, οι φοιτητές κινήθηκαν από την πλατεία Χημείου προς τη Σχολη Θετικών Επιστημών, ενώ άλλοι βρίσκονται από νωρίς στην είσοδο της Σχολής.

Υπενθυμίζεται πως αφορμή για τις φοιτητικές κινητοποιήσεις αποτέλεσε τόσο η απόφαση του εργολάβου να τοποθετήσει σεκιούριτι στην είσοδο της φοιτητικής λέσχης προκειμένου να ελέγχονται τα διαπιστευτήρια (κάρτα σίτισης) των φοιτητών, όσο και η παρέμβαση στο Στέκι του Βιολογικού, όπου επί σειρά ετών λειγουργούσε κατάληψη φοιτητών.

Εν τω μεταξύ, βίντεο από την προσαγωγή του ατόμου θυμίζει στιγμές από τη βάναυση αστυνομική καταστολή στην πλατεία της Νέας Σμύρνης πέρυσι, με τον προσαχθέντα να κραυγάζει «πονάω» την ώρα που πλήθος αστυνομικών τον έχει περικυκλώσει κατά τη μεταφορά του εκτός του ΑΠΘ. Μάλιστα, το πλήθος καλεί τους αστυνομικούς να σταματήσουν να ασκούν βία κατά του προσαχθέντα.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter