Βόμβα από Αζερμπαϊτζάν: Προχωράει προς αναγνώριση της «Βουλής» του ψευδοκράτους της «Βόρειας Κύπρου»

Βόμβα από Αζερμπαϊτζάν: Προχωράει προς αναγνώριση της «Βουλής» του ψευδοκράτους της «Βόρειας Κύπρου»

Σε ένα μικρό μεν, ξεκάθαρο βήμα δε, προς την αναγνώριση των Κατεχομένων προχώρησε το Αζερμπαϊτζάν, με τις ευλογίες της Τουρκίας του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Όπως ανακοινώθηκε νωρίτερα σήμερα η Εθνοσυνέλευση του Αζερμπαϊτζάν ψήφισε υπέρ της συγκρότησης Ομάδα Εργασίας για τις Διακοινοβουλευτικές Σχέσεις με την (λεγόμενη) «Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου» (ΤΔΒΚ).

Η σύσταση της Ομάδας Εργασίας εγκρίθηκε με την πρώτη ψηφοφορία, επικεφαλής της τοποθετήθηκε ο βουλευτής Τσαβανσίρ Φεϊζίεφ και στόχος της είναι «να ενισχύσει την συνεργασία μεταξύ των δύο «κρατών», να ενδυναμώσει τους δεσμούς και να προωθήσει την αμοιβαία κατανόηση».

Εφιστώντας την προσοχή στις πολιτικές που ακολουθούν τα τουρκογενή κράτη για να συμβαδίσουν με τις νέες παγκόσμιες γεωπολιτικές πραγματικότητες, ο Φεϊζίεφ δήλωσε: «Οι διαδικασίες ολοκλήρωσης μεταξύ των σύγχρονων τουρκικών «κρατών» έχουν καταστεί αναγκαίες για να επωφεληθούν στο μέγιστο βαθμό από τη διαδικασία της παγκοσμιοποίησης και για να διασφαλίσουν το μέλλον του τουρκικού πολιτισμού, τη θέση και το ρόλο του στην παγκόσμια τάξη. Η θεμελίωση της στενής συνεργασίας σε κοινοβουλευτικό επίπεδο μεταξύ της «ΤΔΒΚ» και του Αζερμπαϊτζάν είναι ένα από τα πιο επιτυχημένα βήματα στη διαδικασία ολοκλήρωσης των τουρκικών «κρατών». Η εκλογή μου ως προέδρου μιας τέτοιας διαδικασίας συνεργασίας αποτελεί μεγάλη τιμή για μένα. Μαζί με όλους τους συναδέλφους μας, θα αγωνιστούμε για την ενότητα του τουρκικού κόσμου και τις μελλοντικές επιτυχίες του».

Σημειώνεται ότι εδώ και καιρό ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις συναντήσεις του με τον Αζέρο ομόλογο του Ιλχάμ Αλίγιεφ, οργανώνουν στην ουσία την διεθνή αναγνώριση των Κατεχομένων, δημιουργώντας τις συνθήκες ώστε η «ΤΔΒΚ» να συμπεριληφθεί στις εργασίες του Οργανισμού Τουρκογενών Κρατών.

Διαβάστε επίσης: «Βόμβα» ΣτΕ για τις υποκλοπές: Αντισυνταγματική η τροπολογία συγκάλυψης του σκανδάλου

Έκθετος ξανά ο Μητσοτάκης: Αποκαλύψεις – φωτιά από Documento και «Βήμα» για τις καθεστωτικές πρακτικές της κυβέρνησης

Σκάνδαλο υποκλοπών: «Χαστούκι» σε Μητσοτάκη και στην ιστοσελίδα της ολλανδικής δημόσιας τηλεόρασης – Η αναφορά στο Documento

Σκάνδαλο υποκλοπών: Στο αρχείο η εκφοβιστική δικογραφία σε βάρος στελεχών της ΑΔΑΕ

Σκάνδαλο υποκλοπών: Στον Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου το ψήφισμα «ράπισμα» του Ευρωκοινοβουλίου – Το κατέθεσε ο Κύρτσος

ΕΥΠ και Αντιτρομοκρατική απέκρυψαν από την ΑΔΑΕ χιλιάδες παρακολουθήσεις – Τι καταγγέλλει ο Χρ. Ράμμος

Έκθετη η κυβέρνηση στο Ευρωκοινοβούλιο: Καταπέλτης η Σόφι Ιν’τ Βέλντ με μήνυμα στα ελληνικά – «Δε σας αφήνουμε μέχρι να υπάρξει δικαιοσύνη»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter