Βομβαρδισμένο τοπίο η Συγγρού: Ζημιές σε απόσταση 200 μέτρων – Ένας τραυματίας – Ποια σενάρια εξετάζονται (Photos – Video)

Βομβαρδισμένο τοπίο η Συγγρού: Ζημιές σε απόσταση 200 μέτρων – Ένας τραυματίας – Ποια σενάρια εξετάζονται (Photos – Video)

Τα αίτια της ισχυρότατης έκρηξης που συγκλόνισε πολύ νωρίς το πρωί της Τετάρτης την αρχή της λεωφόρου Συγγρού στο κέντρο της Αθήνας, αναζητούν οι αρχές. Με το επικρατέστερο σενάριο να είναι πως η έκρηξη προκλήθηκε από διαρροή φυσικού αερίου. Οι ζημιές που προκλήθηκαν είναι μεγάλες καθώς έχουν υποστεί φθορές και σε απόσταση σχεδόν 200 μέτρων.

Δείτε επίσης: Ισχυρή έκρηξη σε κτίριο στους Στύλους του Ολυμπίου Διός – Ένας τραυματίας

Η έκρηξη σημειώθηκε στις 7 παρά 10 το πρωί, σε κτίριο επί της λεωφόρου Συγγρού 3, σε εξαιρετικά κοντινή απόσταση από τους Στύλους του Ολυμπίου Διός. Οι ζημιές είναι μεγάλες και σε μεγάλη απόσταση, σε ένα σημείο απ’όπου υπό κανονικές συνθήκες, μη αργίας, θα κινούνταν πάρα πολλά οχήματα απ’έξω.

Το ωστικό κύμα ήταν τόσο ισχυρό που υπάρχουν αναφορές πως άκουσαν την έκρηξη έως το Καλαμάκι ενώ υπήρξαν καταστροφές σε απόσταση εκατοντάδων μέτρων, ακόμη και στο αντίθετο ρεύμα αλλά και στο στενό «μέσα» από τη Συγγρού.

Από την έκρηξη υπάρχει ένας τραυματίας όπου μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Λαϊκό Νοσοκομείο. Πρόκειται για έναν 78χρονο, διαχειριστή της πολυκατοικίας, που φέρει εγκαύματα σε άνω και κάτω άκρα και εισήχθη επειγόντως στο χειρουργείο.

 

Σημειώνεται, ότι έχει διακοπεί η κυκλοφορία στη λεωφόρο Συγγρού.

Από την ισχυρή έκρηξη και το ωστικό κύμα, προκλήθηκαν καταστροφές σε πολλά κτίρια σε μεγάλη απόσταση, με τζάμια και τζαμαρίες να σπάνε και προσόψεις κτιρίων να καταρρέουν.

Στην περιοχή βρίσκονται αυτή την ώρα πυροτεχνουργοί του τμήματος εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών (ΤΕΕΜ), προκειμένου να διερευνηθεί αν υπήρχε εκρηκτικός μηχανισμός.

Η στιγμή της έκρηξης:

 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter