Βουλή: Κατατέθηκε η πρόταση δυσπιστίας – Ανδρουλάκης: «Αυτή τη φορά ο Μητσοτάκης θα απολογηθεί»

Βουλή: Κατατέθηκε η πρόταση δυσπιστίας – Ανδρουλάκης: «Αυτή τη φορά ο Μητσοτάκης θα απολογηθεί»

Με περίπου δύο ώρες καθυστέρηση -ελέω… Ζωής Κωνσταντοπούλου, όπως σημείωσαν πηγές του ΠΑΣΟΚ- κατατέθηκε η πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης μετά την αποκάλυψη της κυβερνητικής μονταζιέρας για το έγκλημα των Τεμπών.

Παρουσιάζοντας την πρόταση που συνυπογράφουν ΣΥΡΙΖΑ, Νέα Αριστερά και Πλεύση Ελευθερίας, ο Νίκος Ανδρουλάκης υποστήριξε ο πρωθυπουργός «αυτή τη φορά θα απολογηθεί» και πρόσθεσε πως και οι βουλευτές της ΝΔ θα κληθούν να απαντήσουν αν επικροτούν τις αντιθεσμικες πρωτοβουλίες του Μεγάρου Μαξίμου.

«Πρέπει να μπει φραγμός στην αλαζονεία και την ασυδοσία σας. Να σταματήσουμε τη θεσμική παρακμή» είπε, συμπληρώνοντας πως «ο καθεστωτισμός σας κινείται σε άλλο επίπεδο. Είστε ικανοί να κάνετε τα πάντα για κρατήσετε τις καρέκλες σας».

Επιπλέον, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επανέλαβε πως «βιώνουμε ίδιο μοτίβο: διαφθορά – συγκάλυψη – ατιμωρησία», ενώ ξεκαθάρισε πως η τραγωδία στα Τέμπη συμβολίζει τη θεσμική και την ηθική χρεοκοπία της πλειοψηφίας, με τον κόσμο να παρακολουθεί την προσπάθεια συγκάλυψης με την αλλοίωση του τόπου του δυστυχήματος, την απόρριψη συγκρότησης Προανακριτικής Επιτροπής και τη «μονταζιέρα» για το ηχητικό την επομένη της σιδηροδρομικής σύγκρουσης.

«Καλοδεχούμενη»

Στον αντίποδα, «καλοδεχούμενη» χαρακτήρισε ο υπουργός Επικρατείας, Μάκης Βορίδης, την πρόταση δυσπιστίας, αποκαλώντας τον Ν. Ανδρουλάκη «εντολοδόχο συγκεκριμένων εκδοτικών συμφερόντων». «Κύριε πρόεδρε η αλήθεια είναι ότι επι της προτάσεως δυσπιστίας θα δώσει απάντηση η Βουλή και ο ελληνικός λαός στις επικείμενες ευρωεκλογές» κατέληξε ο Μ. Βορίδης, με τον Κώστα Τασούλα να ανακοινώνει ότι η συζήτηση θα ξεκινήσει σήμερα στις 19:00.

 

«Ξεχείλισε το ποτήρι»

Αμέσως μετά τη διακοπή της συνεδρίασης έως ότου εκκινήσει η συζήτησης για την πρόταση δυσπιστίας, ο Σωκράτης Φάμελλος παραχώρησε δηλώσεις από το περιστύλιο της Βουλής, υπογραμμίζοντας κι εκείνος με τη σειρά του ότι ο πρωθυπουργός πρέπει να έρθει στη Βουλή και να απολογηθεί για όλες τις προσπάθειες συγκάλυψης γύρω από το έγκλημα των Τεμπών, αλλά και του πρόσφατου σκανδάλου με τη διαρροή προσωπικών δεδομένων αποδήμων, καθώς «το ποτήρι ξεχείλισε».

Δείτε το βίντεο:

Δείτε επίσης: Βουλή: «Καθυστερήσεις» στην κατάθεση της πρότασης δυσπιστίας – Αψιμαχίες με το «καλημέρα» (Video)

Πρόταση δυσπιστίας: Πυρετώδεις διεργασίες στα κομματικά επιτελεία – Εφ΄ όλης της ύλης η πρόταση του ΠΑΣΟΚ

Ο Μαρινάκης βλέπει τον Μητσοτάκη να καταρρέει αλλά μην το πείτε στον Πρετεντέρη

Έγκλημα Τέμπη: Πέταξαν και ανθρώπινα μέλη μαζί με τα συντρίμμια – Βρέθηκε χαμένο κομμάτι του κυλικείου (Photos)

Πρώτη νίκη για Ασάνζ: Διαβεβαιώσεις για τη ζωή του ζητά το δικαστήριο από τις ΗΠΑ – Έλαβε δικαίωμα έφεσης κατά της έκδοσης

Επιμένει ο Κασσελάκης για εκλογές με διεθνείς παρατηρητές: «Το παρακράτος λειτουργεί σε βάρος της ελευθερίας των πολιτών»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter