Βουλή: Ο Γεραπετρίτης μίλησε σαν υπουργός αλλά η κυβέρνηση… απέχει από τη συζήτηση του πορίσματος της Προανακριτικής

Βουλή: Ο Γεραπετρίτης μίλησε σαν υπουργός αλλά η κυβέρνηση… απέχει από τη συζήτηση του πορίσματος της Προανακριτικής

Σε μία εξόφθαλμη αντίφαση υπέπεσε ο υπουργός Επικρατείας στην προσπάθειά του να δώσει απαντήσεις στις αιχμές του Αλέξη Τσίπρα, αποδεικνύοντας ότι το επιχείρημα περί σεβασμού της διάκρισης των εξουσιών από την απούσα από την βουλή κυβέρνηση δεν είναι τίποτα άλλο παρά μία εύσχημη δικαιολογία για να αποφύγει ο πρωθυπουργός τις απαντήσεις για τις διάτρητες δηλώσεις πόθεν έσχες.

Ο Γιώργος Γεραπετρίτης έκανε χρήση του υπουργικού δικαιώματος προκειμένου να πάρει τον λόγο και να αντικρούσει τις ευθείες βολές του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τις ψευδείς δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης του Κυριάκου και της Μαρέβας Μητσοτάκη αλλά και για τη διαφαινόμενη προσπάθεια συγκάλυψης της πολύκροτης υπόθεσης με την 18χρονη από την Ηλιούπολη.

Διαβάστε επίσης: Γεραπετρίτης για το σκάνδαλο των πρωθυπουργικών πόθεν έσχες: «Αυτά είναι λυμένα»

Ενώ ο υπουργός δεν ήταν εγγεγραμμένος στον κατάλογο των ομιλητών, υπερασπίστηκε από το βήμα της Ολομέλειας τον κυβερνητικό ελιγμό που αποσκοπούσε στη βολική απουσία του πρωθυπουργού, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «η κυβέρνηση σέβεται τους θεσμούς» γιατί «δεν υπάρχει παρείσφρηση της εκτελεστικής εξουσίας στη νομοθετική».

Διαδραματίζοντας τον ρόλο του αντ΄ αυτού του Κυρ. Μητσοτάκη, ο κ. Γεραπετρίτης έκρινε ότι«όλα είναι λυμένα» με το σκάνδαλο των ψευδών πόθεν έσχες του πρωθυπουργού και της συζύγου του, ενώ για την υπόθεση της 18χρονης αντέτεινε ότι η Δικαιοσύνη πρέπει να δώσει τη σχετική εντολή για τη δημοσιοποίηση των στοιχείων ενός κατηγορούμενου για ειδεχθή εγκλήματα.

Απ΄ ό,τι φαίνεται, ο κ. Μητσοτάκης δεν εμπιστευόταν ιδιαίτερα τον κοινοβουλευτικό του εκπρόσωπο, Γιάννη Βρούτση και αναγκάστηκε να επιστρατεύσει τον υπουργό Επικρατείας για να έχει το κεφάλι του ήσυχο.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter