Βραζιλία: Ο Μπολσονάρο αναχωρεί για τη Φλόριντα για να αποφύγει την ορκωμοσία του Λούλα

Βραζιλία: Ο Μπολσονάρο αναχωρεί για τη Φλόριντα για να αποφύγει την ορκωμοσία του Λούλα

Για τις ΗΠΑ αναχώρησε την Παρασκευή ο απερχόμενος πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαίρ Μπολσονάρου, 48 ώρες πριν την ορκωμοσία του διαδόχου του, Λούις Ιγκνάσιο Λούλα ντα Σίλβα, μετά από συμβουλές των δικηγόρων του μπροστά στο ενδεχόμενο ποινικών διώξεων σε βάρος του.

Ο Μπολσονάρο, ο οποίος μόλις έχει μιλήσει από τότε που έχασε τις εκλογές, δεν έχει επιβεβαιώσει πού πηγαίνει, αλλά τα δεδομένα παρακολούθησης της πτήσης τους δείχνουν ότι κατευθύνεται στη Φλόριντα, όπου το προσωπικό ασφαλείας του βρίσκεται ήδη στη θέση του.

Με τον τρόπο αυτό ο Μπολσονάρο δείχνει πως δεν θα παραδώσει τη σκυτάλη της εξουσίας στον Λούλα, διακόπτοντας μία δημοκρατική παράδοση που χαρακτηρίζει τις κυβερνήσεις στη χώρα μετά το τέλος μακρών και οδυνηρών δικτατορικών καθεστώτων.

Υπενθυμίζεται πως λίγο προτού μεταβεί στις ΗΠΑ, ο Μπολσονάρο αρκέστηκε να δηλώσει σιβυλλικά πως «έχασε τη μάχη αλλά όχι τον πόλεμο». Απέφυγε να ξεκαθαρίσει πού ακριβώς πηγαίνει, ωστόσο τα στοιχεία κίνησης του αεροσκάφους που τον μετέφερε δείχνουν πως κατευθύνεται προς τη Φλόριντα, εκεί δηλαδή που έχει την έπαυλή του ο στενός του πολιτικός φίλος και πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.

Πηγή: Reuters

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter