Ξανά στο σκαμνί ο ευυπόληπτος παιδοβιαστής

Ξανά στο σκαμνί ο ευυπόληπτος παιδοβιαστής

Αναβιώνει στο Εφετείο Ιωαννίνων ο εφιάλτης της 11χρονης που την κακοποιούσε ο καταδικασμένος σε πρώτο βαθμό πατέρας της, γνωστός Γιαννιώτης επιχειρηματίας

Στο Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Ιωαννίνων πρόκειται να αναβιώσει την Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2024 η δίκη σε δεύτερο βαθμό του ευυπόληπτου βιαστή της 11χρονης κόρης του, σύμφωνα τουλάχιστον με την πρωτόδικη καταδίκη του. Πρόκειται για την ανατριχιαστική υπόθεση που είχε αποκαλύψει το Documento, με πρωταγωνιστή μέλος μιας από τις πιο επιφανείς οικογένειες των Ιωαννίνων, πασίγνωστης για τις σχέσεις της με τη ΝΔ. Μάλιστα ο καταδικασμένος πρωτόδικα σε κάθειρξη 18 ετών ως παιδοβιαστής είχε συνδεθεί κατά το παρελθόν στενά με τον σημερινό αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θεόδωρο Σκυλακάκη.

Δείτε επίσης: ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Παιδοβιαστής «γαλάζιος» πολιτευτής στα Γιάννενα – Ελεύθερος με συνταγή Λιγνάδη – Στο Documento που κυκλοφορεί – μαζί το Docville

Ο Γιαννιώτης παράγοντας βρέθηκε στο εδώλιο ύστερα από καταγγελία της κόρης του το 2018 που περιέγραψε στους αστυνομικούς του ΑΤ Ιωαννίνων βιασμούς και σεξουαλική κακοποίηση από τον ίδιο της τον πατέρα. Ολα συνέβησαν την περίοδο 2010-11 όταν ήταν μόλις έντεκα ετών. Αν και επρόκειτο για εξαιρετικά σοβαρή καταγγελία, οι αστυνομικοί ουδέποτε τον συνέλαβαν.

Ερωτήματα εγείρουν και οι χειρισμοί της Εισαγγελίας Ιωαννίνων. Είναι χαρακτηριστικό πως όταν ολοκληρώθηκε η προκαταρκτική εξέταση και του ασκήθηκαν ποινικές διώξεις για τα αδικήματα του βιασμού κατ’ εξακολούθηση, της κατάχρησης σε ασέλγεια ανηλίκου κάτω των δώδεκα ετών και της αιμομιξίας όχι μόνο δεν συνελήφθη αλλά ουδέποτε δόθηκε εντολή από την εισαγγελία να δημοσιοποιηθούν τα στοιχεία και οι φωτογραφίες του.

Κατά την πρωτόδικη εκδίκαση της υπόθεσης στο Κακουργιοδικείο Αρτας τον Σεπτέμβριο του 2022 ακούστηκαν ανατριχιαστικές λεπτομέρειες. Το 2010 η καταγγέλλουσα ήταν μόλις έντεκα ετών. Κάποια στιγμή βρισκόταν στο σπίτι με τον πατέρα της. Ξαφνικά, σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο παραπεμπτικό βούλευμα, ο πατέρας της έβγαλε τα ρούχα του και άρχισε να τη «θωπεύει» σε «απόκρυφα σημεία του σώματός της». Στη συνέχεια περιγράφονται μια σειρά από αποτρόπαιες πράξεις σε βάρος του παιδιού. Δυστυχώς για το κορίτσι, ο εφιάλτης δεν τελείωσε εκεί. Συνέχισε να κάνει τα ίδια και τις επόμενες ημέρες. Μια μέρα επιχείρησε να τη βιάσει. Ωστόσο δεν τα κατάφερε διότι αντιλήφθηκε ότι η σύζυγός του θα έμπαινε στο δωμάτιο. Ο,τι δεν κατάφερε εκείνη τη μέρα το ολοκλήρωσε λίγες μέρες μετά. Κάτι που «επανέλαβε για αρκετό διάστημα και πάντως μέχρι το καλοκαίρι του έτους 2010».

Οι αποτρόπαιες πράξεις συνεχίστηκαν και κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών τους την ίδια περίοδο στο Κανάλι της Πρέβεζας. Ο παιδοβιαστής πήγαινε την κόρη του σε δασική έκταση όπου τη βίαζε «εξασκώντας της σωματική βία». Οι βιασμοί συνεχίστηκαν και όταν επέστρεψαν στα Ιωάννινα. Συγκεκριμένα, από τον Σεπτέμβριο του 2010 μέχρι και το καλοκαίρι του 2011 ο ευυπόληπτος παράγων των Ιωαννίνων βίαζε την 11χρονη επανειλημμένα μες στο ίδιο τους το σπίτι. Για να μην τον αντιληφθούν, ικανοποιούσε τις αρρωστημένες ορέξεις του το βράδυ, όταν τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας κοιμούνταν, ενώ την απειλούσε με την ίδια της τη ζωή σε περίπτωση που μιλούσε.

Ελεύθερος με αναστολή όπως ο Λιγνάδης

Αν και καταδικασμένος ομόφωνα σε κάθειρξη 18 ετών για τα αδικήματα του βιασμού κατ’ εξακολούθηση και της κατάχρησης σε ασέλγεια ανηλίκου κάτω των δώδεκα ετών, εντούτοις το δικαστήριο τον άφησε ελεύθερο με αναστολή εκτέλεσης της ποινής μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό, όπως ακριβώς έγινε και στην περίπτωση του σκηνοθέτη Δημήτρη Λιγνάδη. Για το αδίκημα της αιμομιξίας, για το οποίο είχε επίσης κατηγορηθεί αρχικά, δεν δικάστηκε καθώς το δικαστικό συμβούλιο που τον παρέπεμψε σε δίκη έκρινε ότι είχε παραγραφεί.

Διαβάστε επίσης: Ευρωκοινοβούλιο: Πέρασε το ψήφισμα χαστούκι στην κυβέρνηση Μητσοτάκη για το Κράτος Δικαίου

Αρβανίτης για διασυρμό Μητσοτάκη: Επισφραγίζεται η οικτρή κατάσταση του Κράτους Δικαίου στην Ελλάδα

Ευρωκοινοβούλιο: Υποκλοπές, Τέμπη, αστυνομική βία και ελευθερία του Τύπου στο ψήφισμα κόλαφο για τον Μητσοτάκη

Στέφανος Κασσελάκης: Στις κούτες εδώ και 5 μήνες τα κλιματιστικά που δώρισε – «Ανάλγητη η κυβέρνηση»

Σκάνδαλο υποκλοπών: «Ξήλωσαν» τον διευθυντή ασφαλείας της ΕΥΠ που ήταν υπό παρακολούθηση από το Predator

Κοσμήτορας ΔΠΘ: Απόφοιτος υπουργός ζήτησε να μπουν τα ΜΑΤ στην κατάληψη (Video)

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter