Χαρίτσης σε κυβέρνηση: Αφήστε τα πανηγύρια και πάρτε πρωτοβουλίες

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης, με ανακοίνωση του καλεί την κυβέρνηση να σταματήσει τους πανηγυρισμούς στα ελληνοτουρκικά και να κοιτάξει κατάματα την πραγματικότητα.

Επίσης προτρέπει τον κ. Μητσοτάκη να πάρει πρωτοβουλίες και να θέσει το θέμα των κυρώσεων.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του κ. Χαρίτση έχει ως εξής:

«Το κλίμα θριάμβου που επιχειρεί να στήσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη, αναφορικά με τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής για την Τουρκία, απέχει πολύ από την πραγματικότητα.

Και η πραγματικότητα είναι ότι, παρά το ότι η στήριξη που παρέχουν οι εταίροι μας είναι αναμφισβήτητα θετική, ωστόσο το κομβικό θέμα των κυρώσεων δεν υπάρχει στο κείμενο της απόφασης. Τη στιγμή, μάλιστα, που αυτές είχαν ζητηθεί και από την Ευρωπαϊκή Αριστερά και από τους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές.

Και, κυρίως, το ζήτημα των κυρώσεων δεν τέθηκε ούτε από τον πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη. Για ποιο λόγο το απέφυγε; Ποια ήταν η στάση που κράτησε το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα;

Αντί πανηγυρισμών, ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να πάρει πρωτοβουλίες. Να θέσει το ζήτημα των κυρώσεων. Να θέσει το θέμα του αγωγού East Med στην επικείμενη επίσκεψή του στην Ουάσιγκτον.

Τα ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής δεν αποτελούν πεδίο για θριαμβολογίες. Ιδίως όταν αυτές δεν πατούν σε πραγματική βάση».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader