ΠΑΣΟΚ: Επί κυβέρνησης Μητσοτάκη 27,6 εκ. ευρώ για την πιο άχρηστη ψηφιοποίηση στην Ευρώπη

ΠΑΣΟΚ: Επί κυβέρνησης Μητσοτάκη 27,6 εκ. ευρώ για την πιο άχρηστη ψηφιοποίηση στην Ευρώπη
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Σημαντική καταγγελία κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη διατυπώθηκε στη Βουλή για χρηματοδότηση προγράμματος ψηφιοποίησης, ύψους 27,6 εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο χαρακτηρίζεται από τη Χαριλάου Τρικούπη «ίσως το πιο άχρηστο πρόγραμμα ψηφιοποίησης που έχει χρηματοδοτηθεί στην ιστορία της Ευρώπης».

Στον απόηχο της τροπολογίας Δημήτρη Καιρίδη για τους μετανάστες, το ΠΑΣΟΚ αποκαλύπτει στοιχεία με τα οποία καταδεικνύει την αφερέγγυα διαχείριση πόρων και την αναποτελεσματικότητα της κυβέρνησης της ΝΔ, ακόμα και στην αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών στις διαδικασίες μετανάστευσης.

Είναι χαρακτηριστικό ότι κατά την ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης (18.12.2023), ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Παύλος Χρηστίδης απευθύνθηκε σε όσους/ες τον άκουγαν λέγοντας «ξέρετε τι ψηφιακό έργο χρηματοδοτεί η κυβέρνηση για τη μετανάστευση από το Ταμείο Ανάκαμψης;». Για να απαντήσει ο ίδιος:

«Ακούστε λοιπόν: 27,6 εκατ. ευρώ για να σκαναριστούν 101, 5 εκατ. σελίδες εγγράφων από τους ατομικούς φακέλους των μεταναστών που χρονολογούνται από το 2001 μέχρι σήμερα». Οπως εξηγεί ο βουλευτής, το 90% των εγγράφων αυτών «είναι παντελώς άχρηστα πλέον και τα υπόλοιπα είναι ήδη περασμένα στο υφιστάμενο πληροφοριακό σύστημα. Ίσως είναι το πιο άχρηστο πρόγραμμα ψηφιοποίησης που έχει χρηματοδοτηθεί στην ιστορία της Ευρώπης».

Μάλιστα, ο Παύλος Χρηστίδης σημειώνει ότι το πολύ ενδιαφέρον είναι ότι στο διαγωνισμό γι αυτά τα 27,6 εκ ευρώ συμμετείχε μόνο μια σύμπραξη εταιρειών…

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter