«Ξύπνησε» το ΥΠΕΞ για τις τουρκικές προκλήσεις μετά τα αποκαλυπτικά δημοσιεύματα

«Ξύπνησε» το ΥΠΕΞ για τις τουρκικές προκλήσεις μετά τα αποκαλυπτικά δημοσιεύματα

Ένα μόλις 24ωρο μετά την αναφορά του www.documentonews.gr για την προκλητική στάση της Τουρκίας στο Αιγαίο και στην Κρήτη και την περίεργη σιωπή της Ελληνικής Κυβέρνησης , με βάση τα αποκαλυπτικά στοιχεία που δημοσίευσε η ιστοσελίδα https://www.militaire.gr η κυβέρνηση προχώρησε σε διάβημα διαμαρτυρίας προς την απέναντι πλευρά με καθυστέρηση δύο μηνών!

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΕΞ “κατόπιν εντολής του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια, δόθηκαν οδηγίες στην ελληνική πρεσβεία στην ‘Αγκυρα να πραγματοποιήσει έντονο διάβημα διαμαρτυρίας αναφορικά με τουρκική παρενόχληση κατά του ερευνητικού πλοίου Nautical Geo, καθώς και την έκδοση παράτυπης navtex, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

«Η συνεχιζόμενη αυτή τουρκική στάση είναι παντελώς απαράδεκτη», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Όπως επισημαίνει σήμερα το https://www.militaire.gr

•Τουρκικά πολεμικά πλοία παρενοχλούν το ερευνητικό πλοίο Nautical Geo εδώ και 2 μήνες. Προφανώς και στο ΥΠΕΞ και στο ΥΠΕΘΑ το γνωρίζουν αυτό πολύ καλά.

•Έπρεπε να δημοσιοποιηθεί μέσω Militaire.gr και άλλων ΜΜΕ η NAVTEX των Τούρκων με την οποία …διεκδικούν υφαλοκρηπίδα μέχρι την Κρήτη για να αποφασίσει η Αθήνα να κάνει διάβημα;

•Τι ακριβώς εμποδίζει την ελληνική κυβέρνηση να αντιδράσει σε κατάφωρες παρανομίες της Τουρκίας; Γιατί όπως αποδεικνύεται απλά προσπαθούν να “κρύψουν” όσα γίνονται και δεν τα αντιμετωπίζουν όπως το διεθνές δίκαιο που διαρκώς επικαλούνται, επιβάλλει;

 

Μυστικά & Documento

27/11/2022, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter