ΥΠΟΙΚ: Στο επίκεντρο σύσκεψης ο νέος «νόμος Κατσέλη»

ΥΠΟΙΚ: Στο επίκεντρο σύσκεψης ο νέος «νόμος Κατσέλη»

Συνεχίζεται η διαβούλευση μεταξύ κυβέρνησης και τραπεζών σχετικά με το θεσμικό πλαίσιο που θα αντικαταστήσει το νόμο Κατσέλη.

Σήμερα το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε κυβερνητική σύσκεψη στο ΥΠΟΙΚ ενόψει μάλιστα της άφιξης των δανειστών την ερχόμενη Δευτέρα στο πλαίσιο της μεταμνημονιακής εποπτείας. Κυβερνητικός παράγοντας έσπευσε να ξεκαθαρίσει ότι ως βάση υπολογισμού θα τεθεί η εμπορική και όχι η αντικειμενική αξία.Πάντως, εκτιμήσεις κυβερνητικών στελεχών αναφέρουν σήμερα ότι τελικά δεν θα χρειαστεί άλλη παράταση στο νόμο Κατσέλη, χρήση του οποίου σπεύδουν να κάνουν πολλοί δανειολήπτες οι οποίοι ανησυχούν ότι θα μειωθούν τα ποσά προς προστασία από τις τράπεζες στις 100.000 ευρώ ενώ σήμερα φτάνουν τις 250.000 ευρώ.

Σημειωτέον δε ότι από το τρίτο τρίμηνο του 2018 μέχρι το τέλος του τέταρτου τριμήνου της περασμένης χρονιάς εκτιμάται ότι ο αριθμός των δανειοληπτών που έχουν σπεύσει στα ειρηνοδικεία για ρύθμιση των οφειλών στο πλαίσιο του νόμου Κατσέλη έχει ξεπεράσει τις 10.000. Ενόψει της επερχόμενης επίσκεψης των δανειστών στην Αθήνα και της δεύτερης έκθεσης στο πλαίσιο της μεταμνημονιακής εποπτείας η Ελλάδα θα πρέπει να καλύψει 16 εκκρεμότητες μεταξύ των οποίων και η τοποθέτηση νέων Γενικών Γραμματέων στα υπουργεία, στο πλαίσιο της «αποκομματικοποίησης» του Δημοσίου.

Αρμόδια πηγή δεν ξεκαθάρισε αν θα ολοκληρωθεί η διαδικασία ως τις 27 Φεβρουαρίου, οπότε θα δημοσιευθεί η 2η Έκθεση. «Είναι φορτωμένο το ΑΣΕΠ» σημείωσε χαρακτηριστικά. Κατά τις ίδιες πηγές πάντως «έχουν καλυφθεί τα 5 από 6 προαπαιτούμενα» κάτι που εκτιμάται ότι θα επιτρέψει στα κλιμάκια να δείξουν «κατανόηση».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter