Υποκριτική «παρέμβαση» Μητσοτάκη για το έγκλημα στον Πειραιά – Ούτε λέξη για την αθλιότητα Βαρβιτσιώτη

Υποκριτική «παρέμβαση» Μητσοτάκη για το έγκλημα στον Πειραιά – Ούτε λέξη για την αθλιότητα Βαρβιτσιώτη

Χωρίς να πει λέξη για το ρεσιτάλ αναλγησίας του υπουργού του, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προχώρησε σε μία ανάρτηση αναφορικά με τον τραγικό θάνατο που βρήκε ο 36χρονος Αντώνης Καρυώτης, που τον πέταξαν από το πλοίο Blue Horizon μέλη του πληρώματος, περιοριζόμενος σε σοφιστείες.

Χρειάστηκε να περάσει σχεδόν μία ολόκληρη ημέρα, να «σπάσει» το διαδίκτυο από τα βίντεο της δολοφονικής απώθησης του Αντώνη Καρυώτη από τα μέλη του πληρώματος του πλοίου Blue Horizon, αλλά και να προκαλέσει τους πολίτες ο υπουργός Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης με τις εξωφρενικές δηλώσεις του, για να εμφανιστεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε ρόλο όμως που περισσότερο θυμίζει… σχολιαστή της επικαιρότητας παρά πρωθυπουργό, που αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για την σοκαριστική υπόθεση.

«Κάποιοι θρηνούν τον αδικοχαμένο Αντώνη, και άλλοι αυτούς που πήγαν να κάνουν τη δουλειά τους» ανέφερε ο ανάλγητος υπουργός Ναυτιλίας σε τηλεοπτική του εμφάνιση το πρωί της Τετάρτης, και χρειάστηκε και για τον ίδιο να περάσουν ώρες πριν επιχειρήσει να ανασκευάσει, επιτιθέμενος σε όσους του ασκούν κριτική. Σε ανακοίνωσή του, ο Μ. Βαρβιτσιώτης ανέφερε ανερυθρίαστα πως «κάτω από αυτές τις συνθήκες είναι αδιανόητο κάποιοι να προσπαθούν να εκμεταλλευτούν πολιτικά το γεγονός και να με κατηγορήσουν για προσπάθεια εξίσωσης του θύματος με τους θύτες».

Λίγο μετά τον υπουργό του, στην ανάρτησή του ο πρωθυπουργός αναφέρεται στα αυτονόητα, αναφορικά με τα όσα θα πρέπει η Δικαιοσύνη και οι κρατικές αρχές να κάνουν, χωρίς την παραμικρή αναφορά στον υπουργό, ούτε και σε άλλες πρωτοβουλίες που προτίθεται να αναλάβει.

«Στη μνήμη του Αντώνη, λοιπόν, η Πολιτεία θα κάνει το καθήκον της. Αλλά και καθένας ας υπηρετήσει υπεύθυνα τον ρόλο που του αναλογεί. Αλληλέγγυος με τους γύρω του. Γιατί αγαπώ τη ζωή και τον τόπο, σημαίνει αγαπώ τους ανθρώπους» καταλήγει η ανάρτησή του, που αναμφίβολα δεν μοιάζει με παρέμβαση πρωθυπουργού, παρά με ευχολόγια του facebook.

Διαβάστε επίσης: Η βάρβαρη αθλιότητα της εξουσίας και οι αυτόκλητοι συνήγοροι φονιάδων

Αναλυτικά την ανάρτηση του Κυρ. Μητσοτάκη:

Όπως όλοι μας, σήμερα, νιώθω αποτροπιασμό και φρίκη για το αδιανόητο τέλος που βρήκε ένας συνάνθρωπός μας, στο λιμάνι του Πειραιά. Δεν το χωράει το μυαλό, ούτε και το ανέχεται η στοιχειώδης ηθική.

Δεν θα αναφερθώ σε όσα η Δικαιοσύνη και το κράτος ερευνήσουν και θα εντοπίσουν. Ή στους ενόχους που θα τιμωρηθούν για την υπόθεση. Όλα αυτά θα γίνουν. Αλλά, δυστυχώς, δεν αρκούν για το βάρος των στιγμών.

Στέκομαι ιδιαίτερα στο συγκλονιστικό μήνυμα που εκπέμπει αυτή η τραγωδία: έναν συνδυασμό από ανευθυνότητα και κυνισμό, περιφρόνηση και αδιαφορία. Που τελικά γίνεται βία. Και έτσι ξαφνικά, χάνεται ένα παιδί της διπλανής μας πόρτας…
Όπως όλοι, είμαι δίπλα στην οικογένεια του θύματος. Ξέρω, όμως, ότι τίποτα δεν τον φέρνει πίσω για να ακούσει τη συγγνώμη ενός συλλογικού αναστοχασμού. Η απώλειά του, ωστόσο, παραμένει ένα σήμα κινδύνου, αφύπνισης και ανάταξης.

Το χθεσινό γεγονός της ντροπής δεν εκφράζει τη χώρα που θέλουμε. Και πιστεύω ότι καμιά Ελληνίδα και κανένας Έλληνας δεν θα ήθελε να το δει ως εικόνα του στον καθρέφτη της πραγματικότητας.

Στη μνήμη του Αντώνη, λοιπόν, η Πολιτεία θα κάνει το καθήκον της. Αλλά και καθένας ας υπηρετήσει υπεύθυνα τον ρόλο που του αναλογεί. Αλληλέγγυος με τους γύρω του. Γιατί αγαπώ τη ζωή και τον τόπο, σημαίνει αγαπώ τους ανθρώπους.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter