Ζακ Κωστόπουλος: Σήμερα το πειθαρχικό της ΕΛΑΣ για τους αστυνομικούς που εμπλέκονται στο θανάσιμο ξυλοδαρμό του

Ζακ Κωστόπουλος: Σήμερα το πειθαρχικό της ΕΛΑΣ για τους αστυνομικούς που εμπλέκονται στο θανάσιμο ξυλοδαρμό του

Το πειθαρχικό της ΕΛΑΣ που καλείται να εφαρμόσει τις ποινές του πορίσματος- καταπέλτη της ΕΔΕ σε βάρος οκτώ αστυνομικών για εμπλοκή στον ξυλοδαρμό του Ζακ Κωστόπουλου, θα συνεδριάσει σήμερα, Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου.

Σημειώνεται πως το περιεχόμενο του πορίσματος της ΕΔΕ, ήταν καταπέλτης για τους οκτώ αστυνομικούς.

Διαβάστε επίσης: Και αστυνομικοί λίντσαραν τον αιμόφυρτο Ζακ Κωστόπουλο – Νέο Video δείχνει τι έγινε – Προσοχή: Σκληρές εικόνες

Πιο συγκεκριμένα προτείνεται απόταξη για τους τέσσερις από τους οκτώ, δηλαδή το πιο βαρύ πειθαρχικό μέτρο που σημαίνει να φύγουν οριστικά από το Σώμα. Και για τους υπόλοιπους τέσσερις προτείνεται αργία με απόλυση, το δεύτερο πιο βαρύ πειθαρχικό μέτρο, που θα επιβληθεί για διάστημα ορισμένων μηνών ανάλογα με το τι θα κρίνει το πειθαρχικό. Η συνεδρίαση του πειθαρχικού της ΕΛΑΣ είχε αρχικά οριστεί για τις 24 Ιουνίου.

Ωστόσο αναβλήθηκε γιατί ο συνήγορος των οκτώ αστυνομικών, τότε υποψήφιος με τη ΝΔ και νυν βουλευτής Θάνος Πλεύρης είχε ζητήσει αναβολή.

Διαβάστε επίσης: Ισχαιμικό επεισόδιο που προκλήθηκε από τα χτυπήματα η αιτία θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου – Δείτε το πόρισμα (Photos)

Σημειωτέον ότι το Φεβρουάριο ο Συνήγορος του Πολίτη είχε επιβεβαιώσει με πόρισμα του ότι τηρήθηκαν όλες οι νόμιμες διαδικασίες κατά τη διενέργεια της ΕΔΕ, η οποία έγινε στον αναγκαίο χρόνο και με σεβασμό στα δικαιώματα των πειθαρχικά ελεγχόμενων και διωκώμενων προσώπων, ζητώντας να του αποσταλεί κατά συνέπεια η απόφαση του πειθαρχικού.

Υπενθυμίζεται επίσης ότι κατόπιν πιέσεων μερίδας συνδικαλιστών της ΕΛΑΣ και των συνηγόρων των πειθαρχικά ελεγχόμενων, είχε διαταχθεί ΕΔΕ για την αποκάλυψη του πορίσματος της ΕΔΕ για τους οκτώ από το News 24/7, η οποία βεβαίως απλώς κατέληξε στην επίκληση του δημοσιογραφικού απορρήτου, με δεδομένο ότι δεν δημοσιεύθηκαν δημόσια έγγραφα, τα ονόματα των εμπλεκόμενων ή ψευδείς πληροφορίες.

Επισημαίνεται ότι οι πειθαρχικά διωκόμενοι έχουν δικαίωμα ένστασης στην απόφαση του πειθαρχικού, ενώ πρόσωπα θιγόμενα από τις ενέργειες τους έχουν δικαίωμα προσφυγής στη Δικαιοσύνη.

Διαβάστε επίσης: Νέο ιατροδικαστικό πόρισμα – καταπέλτης στην υπόθεση Ζακ Κωστόπουλου

Πηγή: news247.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter