Έκθεση γελοιογραφίας στο Μετρό Συντάγματος με θέμα τον πόλεμο

Έκθεση γελοιογραφίας στο Μετρό Συντάγματος με θέμα τον πόλεμο

Η Λέσχη Ελλήνων Γελοιογράφων σε συνεργασία με τη Βουλή των Ελλήνων πραγματοποιεί έκθεση γελοιογραφίας στον εκθεσιακό χώρο του Μετρό Συντάγματος με τίτλο Πόλεμος Α.Ε. – War S.A.

Το θέμα επιχειρεί να φωτίσει με τη ματιά των σκιτσογράφων την πραγματικότητα, τις αιτίες και τις συνέπειες του πολέμου.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 15 Μαΐου στις 10:30 το πρωί (και όχι τη Δευτέρα όπως ήταν προγραμματισμένο) εξαιτίας της 24ωρης απεργίας που προκήρυξαν οι εργαζόμενοι στο ΜΕΤΡΟ τη Δευτέρα 14 Μαΐου.

«Επιλέξαμε το θέμα του πολέμου, μη μπορώντας να αποστρέψουμε τη ματιά μας όχι μόνο από όσα συμβαίνουν στη γειτονιά μας αλλά και από κάθε γωνιά του κόσμου που απειλείται από τα γεράκια του Πολέμου», αναφέρει σε ανακοίνωση της η Λέσχη Ελλήνων Γελοιογράφων.

Παράλληλα, συνεχίζοντας την προσπάθεια να συστήσει στο ελληνικό κοινό σκιτσογράφους από όλον τον κόσμο, η έκθεση προσκαλεί φέτος σκιτσογράφους από την Πορτογαλία και θα φιλοξενηθούν έργα τους με μεγάλο εύρος θεμάτων.

Συνολικά θα εκτεθούν 160 έργα. Κάθε μέρα θα βρίσκονται στο χώρο μέλη της Λέσχης Ελλήνων Γελοιογράφων για να ενημερώνουν και να ξεναγούν το κοινό. Η φετινή έκθεση είναι αφιερωμένη στη μνήμη του αποθανόντα Βαγγέλη Παυλίδη.

Αναλυτικό ρεπορτάζ στο Docville που κυκλοφορεί την Κυριακή 13 Μαΐου με το Documento.

Συμμετέχουν:

Από τη Λέσχη Ελλήνων γελοιογράφων (www.cartoonists.gr)

Βαγγέλης Παυλίδης, Τάσος Αναστασίου, Κώστας Βλάχος, Δημήτρης Γεωργοπάλης, Κώστας Γρηγοριάδης, Σπύρος Δερβενιώτης, Dranis, Πάνος Ζάχαρης, Πέτρος Ζερβός, John Antono, Γιάννης Ιωάννου, Μιχάλης Κουντούρης, Σάκης Κουτσαντάς, Ηλίας Μακρής, Πάνος Μαραγκός, Παναγιώτης Μήλας, Βασίλης Μητρόπουλος, Παναγιώτης Μητσομπόνος, Εφη Ξένου, Σπύρος Ορνεράκης, Αλέξια Οθωναίου, Βασίλης Παπαγεωργίου, Ανδρέας Πετρουλάκης, Κωνσταντίνος Ρουγγέρης, Κώστας Σκλαβενίτης, Soloup, Soter, Στάθης Σταυρόπουλος, Ηλίας Ταμπακέας, Μαρία Τζαμπουρά, Δημήτρης Χαντζόπουλος, Βαγγέλης Χερουβείμ

Από την Πορτογαλία:

Antonio, Carlos Brito, Andre Carrilho, Cristina Sampaio, Vasco Gargalos, Jorge Goncalves, Maia, Rodrigo De Matos, Cristiano Salgado

Οργάνωση:

Λέσχη Ελλήνων Γελοιογράφων σε συνεργασία με τη Βουλή των Ελλήνων, την Περιφέρεια Αττικής,την ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε.και το Μορφωτικό Ίδρυμα της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών

Info:

Η έκθεση θα λειτουργήσει από τις 15 έως και τις 20 Μαΐου 2018 στον εκθεσιακό χώρο του Μετρό Συντάγματος, καθημερινά, από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter