Διαβάστε στο Documento

Documento Newspaper
Αποκαλυπτικά στοιχεία

Έχετε Android ; - Σας παρακολουθούν διαρκώς

 Οι χρήστες των κινητών τηλεφώνων έχουν τη δυνατότητα να απενεργοποιούν την ένδειξη που ενημερώνει τις εταιρείες για το πού βρίσκονται, σωστά;

Λάθος. Ή τουλάχιστον αυτό υποστηρίζει η εταιρεία Quartz, σύμφωνα με την οποία τα Android δεν παύουν να στέλνουν το σήμα εντοπισμού, ακόμη κι αν είναι απενεργοποιημένο.

Σύμφωνα με τις αποκαλύψεις της εταιρείας, το Android, το λειτουργικό της Google, που χρησιμοποιούν σχεδόν δύο δισεκατομμύρια άνθρωποι, από τις αρχές του χρόνου (2017) συνεχίζει να ενημερώνει τους server της εταιρείας για το πού βρίσκονται οι χρήστες, ανεξαρτήτως αν αυτοί έχουν απενεργοποιήσει τη σχετική λειτουργία.

Το λειτουργικό στέλνει στο σήμα τις διευθύνσεις των πύργων κινητής τηλεφωνίας που βρίσκονται κοντά στο χρήστη κι έτσι η Google γνωρίζει ανά πάσα ώρα και στιγμή που να… διοχετεύσει τις αναζητήσεις και τις διαφημίσεις της.

Από την πλευρά της, η Google υποστήριξε ότι δεν κρατούσε στα αρχεία της τις διευθύνσεις, αλλά τις διέγραφε αμέσως, παραδεχόμενη όμως παράλληλα την προσπάθεια να… αξιοποιηθούν για τους εμπορικούς σκοπούς του αμερικανικού κολοσσού.

Υποστήριξε επίσης ότι από το τέλος Νοεμβρίου η «παρακολούθηση» των χρηστών θα διακοπεί.

Σχόλια

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.