Γιατί νευρίασε ο Βρούτσης; (Video)

Γιατί νευρίασε ο Βρούτσης; (Video)

«Βγήκε από τα ρούχα» του ο πρώην υπουργός Εργασίας και τομεάρχης εργασίας της Ν.Δ. Γιάννης Βρούτσης όταν «τόλμησε» ο γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας (ΟΥΙΕ), Παναγιώτης Κυριακούλιας να ασκήσει κριτική στις προηγούμενες κυβέρνησης για την πλήρη κατάλυση κάθε φιλεργατικού νόμου.

Ο Γιάννης Βρούτσης που είδε με την τοποθέτηση του Π. Κυριακούλια να καταρρέει το αφήγημα του Κυριάκου Μητσοτάκη που διαρρηγνύει τελευταία τα ιμάτιά του για τα εργασιακά και το επίπεδο των μισθών (που εκείνος προκάλεσε) προσπάθησε να αντιδράσει με τη γνωστή θέση της Ν.Δ. λέγοντας πως «τον έφερε η κυβέρνηση για να την λιβανίσει».

Τι είπε ο εκπρόσωπο της ΟΥΙΕ

«(Οι εργαζόμενοι) στον ιδιωτικό τομέα έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα και όσον αφορά τους μισθούς τους και όσον αφορά τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Είναι καθαρό για μας ότι μετά τις αλλεπάλληλες επιθέσεις και της τρόικας και των θεσμών που τις υιοθέτησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις, του ΠΑΣΟΚ, του Σαμαρά, του Βενιζέλου, του Παπαδήμου κτλ έχουν ξηλώσει κυριολεκτικά το εργατικό προστατευτικό πλαίσιο κατά την περίοδο…» (Δείτε το βίντεο)

Δεν άντεξε ο Βρούτσης και προτίμησε να τον σταματήσει…

«Τον φέρατε για να σας λιβανίσει», είπε ο Γ. Βρούτσης μην αντέχοντας την κριτική και την κατάρρευση του «success story».

Προφανώς, για τον κύριο Βρούτση η ΟΥΙΕ δεν θα έπρεπε να εκπροσωπηθεί στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής που συζητούσε το σχέδιο νόμου για τα εργασιακά. Ίσως θα έπρεπε να επιλέξει η Ν.Δ. με ποιος θα εκπροσωπηθεί το σωματείο τους…

Για την ιστορία βέβαια η ΟΙΥΕ η είναι μια από τις παλαιότερες και μεγαλύτερες συνδικαλιστικές οργανώσεις μισθωτών στον ιδιωτικό τομέα και εκπροσωπεί 171 σωματεία-μέλη σε όλη τη χώρα με εγγεγραμμένους 55.000 εργαζόμενους.

Μπορεί επίσης να σκέφτηκε ο κ. Βρούτσης πως το λόγο θα έπρεπε να είχαν μόνον οι αγαπητές της εργοδοτικές οργανώσεις, αφού ούτως ή άλλως, Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ κατέλυσαν τα προηγούμενα χρόνια όλα τα εργασιακά κεκτημένα.

Μπορεί επίσης για τον κύριο Βρούτση, όλοι όσοι μιλούν για «εργασιακά δικαιώματα» να είναι εγκάθετοι του ΣΥΡΙΖΑ και που ξέρεις, κομμουνιστές, σταλινικοί και εξωκοινοβουλευτικοί…

Τι του είπε ο προεδρεύων Νίκος Μανιός:

«Έχουμε κάψει τους φακέλους των κοινωνικών φρονημάτων, εδώ όλοι έρχονται με την συνδικαλιστική και όχι την κομματική ιδιότητα», του απάντησε ο προεδρεύων Νίκος Μανιός, προσπαθώντας να επαναφέρει στην τάξη τον βουλευτή της ΝΔ προκειμένου να συνεχιστεί η διαδικασία.

Ο Π. Κυριακούλιας, αφού επανέλαβε ότι «δεν είναι ΣΥΡΙΖΑ» αλλά εκλεγμένος εκπρόσωπος των εργαζομένων, τόνισε τα εξής: «Για να είμαστε δίκαιοι, λέμε ότι το νομοσχέδιο ναι μεν είναι θετικό, είναι ένα πολύ μικρό βήμα και δεν ακυρώνει τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης, δεν ανατρέπει το μνημονιακό καθεστώς που διατηρεί απείραχτο και η σημερινή κυβέρνηση, παρά τις δεσμεύσεις της και τις υποσχέσεις της. Στα θετικά είμαστε μαζί στα αρνητικά απέναντι».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter