Διαβάστε στο Documento

Documento Newspaper
Μετά τις αποκαλύψεις

Η ΝΔ ζητά να πέσει «μαύρο» στις συνεδριάσεις της Εξεταστικής για την Υγεία

Μετά τις αποκαλύψεις για το πάρτι που γινόταν με την κατασπατάληση δημοσίου χρήματος στο ΚΕΕΛΠΝΟ και τις αναφορές που έγιναν για το ηχογραφημένο υλικό στο οποίο ο πρώην διευθυντής του Κέντρου Θεόδωρου Παπαδημητρίου εμφανίζεται να συνομιλεί με συνεργάτη του πρώην υπουργού Υγείας Άδωνη Γεωργιάδη, ο εισηγητής της ΝΔ, Γιώργος Γεωργαντάς, έθεσε ζήτημα μη προβολής της εξέτασης των μαρτύρων που δεν είναι πολιτικά πρόσωπα.

Συγκεκριμένα, μετά από παράπονα του Θεόδωρου Παπαδημητρίου για τον κίνδυνο αυτοενοχοποίησης λόγω ερωτήσεων που του έγιναν και αφορούν τις εκκρεμείς δικαστικές υποθέσεις, ο Γιώργος Γεωργαντάς για λόγους συνηγορίας -όπως είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χάρης Τζαμακλής- έθεσε θέμα της προβολής των συνεδριάσεων που καταθέτουν μη πολιτικά πρόσωπα, ζητώντας εν ολίγοις να μην προβάλλονται.

«Δεν υπήρχε παλιά η πρακτική να υπάρχει η αναμετάδοση στις εργασίες Εξεταστικών Επιτροπών» είπε εισαγωγικά και πρόσθεσε πως κατανοεί την προβολή των εξετάσεων πολιτικών προσώπων, αλλά για τα μη πολιτικά πρόσωπα τόνισε πως διατηρεί νομικές επιφυλάξεις.

«Βάζετε θέμα αν μεταδίδονται οι συνεντεύξεις;» ρώτησε από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ η Αννέτα Καββαδία, η οποία ξαναπήρε το λόγο για να επισημάνει: «Η ΝΔ αυτή τη στιγμή βάζει θέμα ζωντανής μετάδοσης των εργασιών της επιτροπής». Εν συνεχεία, ο κ. Γεωργαντάς είπε πως εξέφρασε έναν προβληματισμό με αφορμή τις αιτιάσεις του μάρτυρα περί ενδεχομένου αυτοενοχοποίησης. Έθεσε δε θέμα προσβολής ατομικών δικαιωμάτων και ζήτησε να σταλεί το θέμα προς εξέταση από το Επιστημονικό Συμβούλιο της Βουλής. 

Σχόλια

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.