Καλογήρου: Απλήρωτοι οι 380 εργαζόμενοι

Καλογήρου: Απλήρωτοι οι 380 εργαζόμενοι

Απλήρωτοι εδώ και ενάμιση μήνα βρίσκονται οι 380 εργαζόμενοι των καταστημάτων Καλογήρου – Λεμονής. Με τις φήμες να φουντώνουν περί πώλησης της εταιρίας, οι εργαζόμενοι βιώνουν μεγάλη ανασφάλεια αναφορικά με τη διατήρηση των θέσεων εργασίας τους.

Για το λόγο αυτό πραγματοποιήθηκε τη Τετάρτη, με πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ), τριμερής σύσκεψη στο Υπουργείο Εργασίας, με τους εκπροσώπους της εταιρείας. Η συζήτηση επικεντρώθηκε στην καταβολή των δεδουλευμένων των εργαζομένων, τη διασφάλιση των εργασιακών τους δικαιωμάτων και το μέλλον της επιχείρησης.

Όπως είναι γνωστό, από το Φεβρουάριο του 2010, οι Τράπεζες δέσμευσαν τους τραπεζικούς λογαριασμούς της επιχείρησης λόγω χρεών, ενώ έχουν κλείσει και τέσσερα μεγάλα καταστήματα.

Σύμφωνα με τους εκπροσώπους της ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ, η εταιρεία είναι σε διαπραγματεύσεις με τις Τράπεζες για την εξαγορά της από τον όμιλο επιχειρήσεων Σάμι Φαις (Adidas, Puma, Factory Outlets), οι οποίες όπως δήλωσαν, θα ολοκληρωθούν σύντομα.

Στη νέα εταιρεία που θα δημιουργηθεί, με μεγαλύτερο μέτοχο τον Σάμι Φάις, θα μεταβιβασθούν τα σημεία πώλησης και τα σήματα, ενώ έχει αναλάβει την υποχρέωση να διατηρήσει το σύνολο των θέσεων εργασίας.

Η εταιρεία δεσμεύτηκε, επίσης, να καταβάλει τους μισθούς Μαρτίου, έως τις 10 Μαΐου, να καταθέσει υπόμνημα με το σχέδιο εξαγοράς, χρονοδιάγραμμα ενεργειών της για την ικανοποίηση των απαιτήσεων των εργαζομένων και να προχωρήσει σε ουσιαστική διαβούλευση με τους εργαζόμενους, το κλαδικό σωματείο και την ΟΙΥΕ.

Στο πλαίσιο αυτό, ζητήθηκε από την ΟΙΥΕ να αποσύρει η εταιρεία το κείμενο υπογραφών, που η ίδια συνέλεξε με «καταναγκαστικό τρόπο», από μερίδα εργαζομένων, σύμφωνα με το οποίο «στηρίζουν» την εταιρεία. Ο λόγος είναι ότι έτσι απεμπολείται η τυχόν άσκηση των νομίμων δικαιωμάτων τους (π.χ. επίσχεση εργασίας), εφόσον υπάρξουν αρνητικές εξελίξεις.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter