Ο Πάπας πήγε σε… άλλο Μπουένος Άιρες, οι Αργεντίνοι ακόμα τον περιμένουν

Ο Πάπας πήγε σε… άλλο Μπουένος Άιρες, οι Αργεντίνοι ακόμα τον περιμένουν

Ο Πάπας Φραγκίσκος το Σάββατο δέχτηκε τους οπαδούς του στους δρόμους του Μπουένος Άιρες – όχι όμως στην πατρίδα του στην Αργεντινή. Αντ’ αυτού, επισκέφθηκε μια φτωχή γειτονιά στο βόρειο Περού που μοιράζεται το ίδιο όνομα με την πρωτεύουσα της Αργεντινής.

Ο Φραγκίσκος έφτασε στη φτωχοογειτονιά που βρέχεται από τον Ειρηνικό Ωκεανό προκειμένου να συμπαρασταθεί στους κατοίκους του που πέρυσι δοκιμάστηκαν σκληρά από τις πλημμύρες του φαινόμενου του El Nino.

Ντυμένοι στα λευκά και κίτρινα χρώματα του Βατικανού, μερικοί από τους 30.000 κατοίκους της παράκτιας περιοχής που υπέστησαν καταστροφές χαιρέτισαν θερμά τον Πάπα από τις στέγες των μισοκατασκευασμένων σπιτιών τους και έτρεχαν πίσω του στους δρόμους που δεν έχουν καν άσφαλτο.

Ο πρώτος πάπας της Λατινικής Αμερικής δεν έχει ακόμη επιστρέψει στην γενέτειρά του Αργεντινή ως ποντίφηκας, παρόλο που επισκέφθηκε μεγάλο μέρος της περιοχής από την εκλογή του πριν από περίπου πέντε χρόνια. Το Βατικανό δεν έχει δώσει εξηγήσεις για αυτή του την επιλογή.

Η αποφυγή της Αργεντινής είναι πάντως ασυνήθιστη. Ο Ιωάννης Παύλος Β ‘ επισκεπτόταν πολύ συχνά την Πολωνία και ο Βενέδικτος XVI ξεκίνησε την πορεία του από την πατρίδα του.

Κάτοικοι του Μπουένος Άιρες του Περού ελπίζουν ότι η επίσκεψη του Πάπα θα ενθαρρύνει τις τοπικές αρχές να επιταχύνουν τις εργασίες ανασυγκρότησης στην περιοχή.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter