Παπανδρέου: Αποποινικοποίηση της χρήσης κάνναβης αλλά και της καλλιέργειας μικρής ποσότητας

Παπανδρέου: Αποποινικοποίηση της χρήσης κάνναβης αλλά και της καλλιέργειας μικρής ποσότητας

Υπέρ της ιατρικής και της ευφορικής χρήσης κάνναβης τάχθηκε ο Γ. Παπανδρέου, ζητώντας την αποποινικοποίηση και της ιδιωτικής καλλιέργειας μικροποσοτήτων για ίδια χρήση.

Θετικό βήμα ανακούφισης για ασθενείς που έχουν ανάγκη την ιατρική κάνναβη χαρακτήρισε το νομοσχέδιο για την παραγωγή φαρμακευτικής κάνναβης ο πρώην πρωθυπουργός, μιλώντας στην κοινή συνεδρίαση των αρμόδιων Επιτροπών της Βουλής κατά την ακρόαση φορέων. Υποστήριξε δε πως ο εν λόγω τομέας θα μπορούσε να εξελιχθεί σε αναπτυξιακό μοχλό της φαρμακοβιομηχανίας και του αγροτικού τομέα.

Πρότεινε, επίσης, την αποποινικοποίηση της μικροκαλλιέργειας κάνναβης και της ευφορικής χρήσης. Κύριο επιχείρημα του κ. Παπανδρέου ήταν πως το αποτυχημένο μοντέλο της κρατικής καταστολής οδήγησε σε εξάπλωση των εγκληματικών δικτύων και κυκλωμάτων διακίνησης ναρκωτικών, όπλων και ανθρώπων. «Τα αποτελέσματα της κατασταλτικής προσέγγισης είναι μια πλήρης αποτυχία» δήλωσε και πρόσθεσε πως φυλακίστηκαν άπειροι νέοι με αρνητικές συνέπειες για τη ζωή τους, με την Πολιτεία να σπαταλά ματαίως τεράστια ποσά για αστυνόμευση, φυλάκιση και δικαστήρια. Σημείωσε ακόμα ότι η αντιμετώπιση του χρήστη ως εγκληματία είχε τραγικά αποτελέσματα, επισημαίνοντας πως «ούτε στις φυλακές δεν μπορούμε να ελέγξουμε τα ναρκωτικά».

«Η δική μου άποψη είναι υπέρ της αποποινικοποίησης της κάνναβης και για ιατρικούς λόγους και για την απλή χρήση» τόνισε και συνέστησε να επιτραπεί και η μικροκαλλιέργεια κάνναβης για ίδια χρήση. Μάλιστα, αποκάλεσε «μύθο» το ότι η κάνναβη ανοίγει τον δρόμο για τα σκληρά ναρκωτικά, εξηγώντας: «Από την επαφή με τα εγκληματικά δίκτυα πηγαίνει κανείς στα σκληρά ναρκωτικά. Το ζήτημα είναι να φύγει η κάνναβη από αυτά τα δίκτυα».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter