Συλλαλητήριο: Τελικά το ένα εκατομμύριο έμεινε στις 140.000… (Photos)

Συλλαλητήριο: Τελικά το ένα εκατομμύριο έμεινε στις 140.000… (Photos)

Στους 140.000 εκτιμά η αστυνομία τους συμμετέχοντες στο πανελλαδικό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα, για το οποίο ελήφθησαν δρακόντεια μέτρα ασφαλείας. 

Εκτός από τους πολίτες εμφανής ήταν η παρουσία ακροδεξιών, χρυσαυγιτών, εθνικιστικών αλλά καιι παραεκκλησιαστικών οργανώσεων, ενώ δεν έλειπαν και οι απόστρατοι…

Tο μέγεθος του συλλαλητηρίου απείχε προφανώς πολύ από αυτό που ονειρεύτηκαν οι διοργανωτές του, αλλά και οι… στυλοβάτες του, όπως η ΝΔ, η εκκλησία και οι συνήθεις ύποπτοι των καναλιών, όπωςο ο Άρης Πορτοσάλτε, ο οποίος μάλιστα δεν είδε και χρυσαυγίτες να “παρευλαύνουν”…

Και σαφώς απείχε πολύ από το μέγεθος της αντίστοιχης εκδήλωσης στη Θεσσαλονίκη, με αποτέλεσμα τελικά να γυρίσει μπούμερανγκ στη ΝΔ και ειδικά στα ακροδεξιά της στοιχεία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εκδόθηκε από τη ΓΑΔΑ, «από τις 12 το μεσημέρι πραγματοποιείται εκδήλωση με τη συμμετοχή περίπου εκατόν σαράντα χιλιάδων (140.000) πολιτών στην περιοχή της πλατείας Συντάγματος και σε έκταση 50.000 τ.μ.

Για την εκδήλωση αφίχθησαν στην Αττική 283 λεωφορεία, εκ των οποίων 189 από τον σταθμό διοδίων Αφιδνών και 94 από το σταθμό διοδίων Ελευσίνας. Τα λεωφορεία φυλάσσονται από αστυνομικές δυνάμεις σε χώρους στάθμευσης.

Στο συλλαλητήριο μίλησαν, μεταξύ άλλων, ο Μίκης Θεοδωράκης, ο μητροπολίτης Σύρου Δωρόθεος, ενώ δηλώσεις έκανε και ο Αντώνης Σαμαράς.

Επεισόδια σημειώθηκαν όταν ακροδεξιά στοιχεία με κράνη έφυγαν από τη συγκέντρωση και κινήθηκαν προς τα Προπύλαια, αλά και την περιοχή των Εξαρχείων.

Νωρίτερα πραγματοποιήθηκε αντιφασιστική συγκέντρωση στα Προπύλαια.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter