Συναγερμός σε μία από τις πιο «διάσημες» συνοικίες του κόσμου – Στις φλόγες το Μπελ-Ερ (Photos)

Συναγερμός σε μία από τις πιο «διάσημες» συνοικίες του κόσμου – Στις φλόγες το Μπελ-Ερ (Photos)

«Εκκενώνεται ο δρόμος, πρέπει να φύγετε», φωνάζει ένας αστυνομικός κρατώντας τηλεβόα, ενώ ελικόπτερα και πυροσβεστικά αεροσκάφη πετούν πάνω από την περιοχή όπου μαίνεται πυρκαγιά.

Ο αστυνόμος πηγαίνει από πόρτα σε πόρτα, για να ειδοποιήσει ότι η φωτιά έχει φθάσει στην άκρη του δρόμου, για να διασφαλίσει ότι κανείς δεν παραμένει πλέον στο Μπελ-Ερ, στη συνοικία του Λος ‘Αντζελες όπου κατοικούν δισεκατομμυριούχοι όπως η ποπ σταρ Μπιγιονσέ, ο επιχειρηματίας Έλον Μασκ, η Πάρις Χίλτον και ο μεγιστάνας του Τύπου Ρούπερτ Μέρντοκ.

Οι πολυτελείς τους κατοικίες που ενίοτε κοστίζουν δεκάδες εκατομμύρια δολάρια –αντίγραφα των πύργων της Τοσκάνης, ανάκτορα μινιμαλιστικού ύφους ή αγροτικά cottages– απειλούνται από την πυρκαγιά του Σκίρμπολ, που έχει ήδη καταστρέψει 2.000 στρέμματα μέσα σε 24 ώρες. Τουλάχιστον τέσσερα σπίτια έγιναν στάχτη, ενώ οι φλόγες απειλούν την έπαυλη του Μέρντοκ.

Ο ‘Εβαν Κλάιν κλειδώνει την πόρτα του σπιτιού του. Αυτός ο φωτογράφος με το τζιν παντελόνι και το λευκό μπλουζάκι παίρνει μαζί του μόνο τις φωτογραφικές του μηχανές και τον σκύλο που, ο οποίος κάθεται ήδη στη θέση του συνοδηγού στο “vintage” αμάξι του. Η γυναίκα του είναι στη δουλειά. Το ζευγάρι ξύπνησε νωρίς το πρωί και δεν έβλεπε τίποτε στον ορίζοντα και ο λόφος ήταν πορτοκαλής. Ο ίδιος ελπίζει ότι η φωτιά θα περιοριστεί, παρότι δυνατοί άνεμοι πνέουν ξανά στην περιοχή.

Η περιοχή του Λος ‘Αντζελες πλήττεται από τις πυρκαγιές από το βράδυ της Δευτέρας σε πολλά μέτωπα, όπως αυτό του Τόμας στην κομητεία Βεντούρα, 45 λεπτά από τη μεγαλούπολη της Καλιφόρνιας, στις ακτές του Ειρηνικού. Ήδη ένας άνθρωπος έχει χάσει τη ζωή του, ενώ έχουν καεί 360.000 στρέμματα γης και 150 σπίτια.

Η ιδιοκτησία του Μέρντοκ, μέσα σε έναν περίβολο που προστατεύεται από βαριά κιγκλιδώματα πίσω από τα οποία υπάρχουν υπερπολυτελή σπίτια και ένας αμπελώνας, περιβάλλεται από πολλές εστίες φωτιάς.

Η φωτιά του Σκίρμπολ, που απειλεί επίσης το μουσείο του Κέντρου Getty και τους σπάνιους πίνακες ζωγραφικής που διαθέτει, “προχωρούσε τόσο γρήγορα, όπως ένα αυτοκίνητο στην εθνικό οδό”, νωρίτερα σήμερα, με φλόγες ύψους 10 και πλέον μέτρων, αναφέρει ο διοικητής Βαλντέζ. Βετεράνος, με 30 χρόνια στην πυροσβεστική, είναι στο πόδι σχεδόν 48 ώρες, όπως και οι άνδρες του. “Κοιμούνται 10 με 20 λεπτά” για να αντέξουν, δηλώνει και ξέρει ότι η νύχτα προβλέπεται μακρά.

Η τελευταία φωτιά στο Μπελ-Ερ το 1961 ήταν καταστροφική: 500 κατοικίες καταστράφηκαν, κάτι που οδήγησε σε μια αναθεώρηση του κώδικα αντιπυρικής προστασίας της πόλης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter