Από το… κινητό του διοικεί ο Ζαγοράκης

Από το… κινητό του διοικεί ο Ζαγοράκης

Όλοι στα χαρακώματα στην ΕΠΟ, με φόντο τους συνεργάτες του προέδρου οι οποίοι δεν έχουν καν προσληφθεί.

Εντάσεις, καθυστερήσεις, απουσίες, καπελώματα και ρουσφέτια είναι χωρίς υπερβολές ο απολογισμός των 40 πρώτων ημερών του Θοδωρή Ζαγοράκη στην προεδρία της ΕΠΟ.

«Καλά, αυτός νομίζει ότι θα διοικήσει τη μεγαλύτερη ομοσπονδία της χώρας από το κινητό του τηλέφωνο» είναι το αιχμηρό σχόλιο μεγαλοστελέχους της ΕΠΟ που ωστόσο αποτυπώνει 100% την αλήθεια.

Δύο έμπιστοι ενεργούν για λογαριασμό του

Η νέα διοίκηση εκλέχθηκε στις 27 Μαρτίου και από τότε ο «πρωθυπουργός» του ποδοσφαίρου είναι ζήτημα εάν έχει πατήσει στο γραφείο του στο πάρκο Γουδί πέντε έξι φορές.

Ο Ζαγοράκης προγραμμάτιζε ότι θα δημιουργούσε το προεδρικό γραφείο στην ομοσπονδία που θα στελεχωνόταν από δικούς του συνεργάτες. Στα σχέδιά του έβαλε μπλόκο η πλειοψηφία του συμβουλίου, αλλά παρ’ όλα αυτά δύο έμπιστα πρόσωπα του «Ζαγόρ», ο διευθυντής του γραφείου του στην Ευρωβουλή Δημήτρης Ατρείδης και ο οικονομολόγος Γιώργος Αθανασιάδης, βρίσκονται συχνά στα γραφεία της ΕΠΟ και ενεργούν για λογαριασμό του προέδρου.

«Εγώ δεν πρόκειται να εμπλακώ σε δικαστικές περιπέτειες, όπως κάποιοι από τους προηγούμενους προέδρους» λέει ο Θοδ. Ζαγοράκης σε όποιον τον ρωτάει για την παρουσία των ανθρώπων του στο «στρατηγείο» του ποδοσφαίρου. Η εμπλοκή τους ωστόσο στην καθημερινότητα της ομοσπονδίας προκαλεί εντάσεις, ενώ δεν δείχνουν καμία διάθεση να κάνουν πίσω όταν δεν γίνεται αυτό που θέλουν.

«Κανείς δεν μπορεί να ξεπεράσει τον πρόεδρο» λένε οι έμπιστοι του «Ζαγόρ» όταν ζητούν κάτι να υλοποιηθεί στο όνομα του προέδρου που αντίκειται στο καταστατικό της ομοσπονδίας. Και δεν μένουν μόνο σε αυτή την ατάκα. Προχωρούν ένα βήμα πιο κάτω λέγοντας ότι «τώρα έχουμε πόλεμο». Και επειδή έχουν γίνει πολλές «μάχες» μέσα σε 40 ημέρες, στην ΕΠΟ δεν έχει προχωρήσει απολύτως τίποτε.

Τα προβλήματα συσσωρεύονται, ενώ έχουν προκληθεί και τα πρώτα σύννεφα στη συμμαχία της ΑΕΚ με τον ΠΑΟΚ. Ο Θοδ. Ζαγοράκης έχει πάντως τη δική του ατζέντα και το μόνο που τον ενδιαφέρει, προς το παρόν τουλάχιστον, είναι να μην τσαλακωθεί η εικόνα του από την ενασχόλησή του με τη διοίκηση της ΕΠΟ. Πάνω απ’ όλα γι’ αυτόν είναι η θητεία του στην Ευρωβουλή…

Ρουσφέτι Μεγάλη Πέμπτη στον «διαχρονικό επενδυτή»

Τη Μεγάλη Πέμπτη το βραδάκι συνεδρίασε τηλεφωνικά η Επιτροπή Εκτακτων Θεμάτων της ΕΠΟ (!) και μεταξύ άλλων έκανε ένα ρουσφέτι, όπως λέγεται, στον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Λεβαδειακός Γιάννη Κομπότη.

Στην ανακοίνωση της ομοσπονδίας αναφέρεται ότι «συνήλθε η Επιτροπή Εκτάκτων Θεμάτων, κατόπιν αιτήματος της ΣΛ 2 – ΦΛ, και αποφάσισε την έγκριση της ερμηνείας διάταξης της προκήρυξης της ΣΛ 2 ως ακολούθως:… Στα πλέι οφ και στα πλέι άουτ του Πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας 2, σε ό,τι αφορά τις κίτρινες κάρτες των ποδοσφαιριστών που έχουν ληφθεί κατά τη διάρκεια της κανονικής αγωνιστικής περιόδου, θα εφαρμοστούν οι σχετικές διατάξεις του πειθαρχικού κώδικα και συγκεκριμένα του άρθρου 7 παρ. 8 ε, οι οποίες εφαρμόζονται και στην Super League 1».

Αυτή η ερμηνεία έγινε προκειμένου να μη μεταφέρονται στους αγώνες κατάταξης της ΣΛ2 οι κίτρινες κάρτες των ποδοσφαιριστών που έχουν αντικρίσει κατά τη διάρκεια της κανονικής αγωνιστικής περιόδου. Είναι όμως απαράβατος κανόνας στο ποδόσφαιρο ότι μεσούσης της περιόδου δεν γίνονται αλλαγές στους κανονισμούς.

Εξαίρεση στην ΕΠΟ του Ζαγοράκη έγινε για έναν από τους διαχρονικούς… επενδυτές του ελληνικού ποδοσφαίρου, τον Γ. Κομπότη.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter