Αρνητικές πρωτιές για τη Super League

Αρνητικές πρωτιές για τη Super League

Eρευνα από το Διεθνές Κέντρο Αθλητικών Σπουδών (CIES) παρουσιάζει ότι η ποιότητα του ποδοσφαίρου στην Σούπερ Λίγκα είναι ιδιαίτερα χαμηλή σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη. Στοιχείο που δεν αποτελεί έκπληξη…

Η έρευνα διενεργήθηκε σε 37 ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και τα συμπεράσματα «μιλούν» από μόνα τους. Το ελληνικό πρωτάθλημα βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις στις περισσότερες στατιστικές κατηγορίες που αφορούν στην ποιότητα του παιχνιδιού. Ενδεικτικά, είναι τέταρτο από το τέλος σε καθαρό χρόνο παιχνιδιού, μόλις με 57,5%, όταν ο μέσος όρος στην Ευρώπη είναι το 61,3%, με το πρωτάθλημα του Ισραήλ να είναι στη θέση Νο 1 με 66,9% καθαρό χρόνου παιχνιδιού.

Οι Έλληνες διαιτητές είναι τρίτοι σε όλη την Ευρώπη στον συνολικό καταλογισμό καθυστερήσεων ανά αγώνα (7 λεπτά και 54 δευτερόλεπτα κατά μέσο όρο), πίσω μόνο από το πρωτάθλημα της Τουρκίας και την Championship, γεγονός που οφείλεται κυρίως στις καθυστερήσεις που κάνουν οι παίκτες στα φάουλ!

Η έρευνα έδειξε επίσης ότι το 19% των καθυστερήσεων στα παιχνίδια της Σούπερ Λίγκας προέρχεται από διακοπές σε φάουλ, κι αυτό το αρνητικό στατιστικό στοιχείο φέρνει το ελληνικό πρωτάθλημα στην κορυφή της σχετικής λίστας.

Και κάτι ακόμα. Οι διαιτητές στην Ελλάδα σφυρίζουν πάρα πολύ, αφού σε κάθε αγώνα της Λίγκας καταλογίζονται κατά μέσο όρο 33,8 φάουλ, που είναι η δεύτερη χειρότερη επίδοση στην Ευρώπη πίσω από την Σερβία (35,6) φάουλ ανά παιχνίδι.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter