«Μήδεια»: Έφερε χιόνια και προβλήματα – Κλειστοί δρόμοι και διακοπές στην ηλεκτροδότηση (Photos – Video)

«Μήδεια»: Έφερε χιόνια και προβλήματα – Κλειστοί δρόμοι και διακοπές στην ηλεκτροδότηση (Photos – Video)

Δύσκολες θα είναι οι επόμενες ώρες για την Αττική αλλά και για ολόκληρη την Ελλάδα.

Με την κακοκαιρία «Μήδεια» να «χτυπάει» ολόκληρη την χώρα ρίχνει χιόνι ακόμα και μέσα στην Αθήνα με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες αλλά και πολλά προβλήματα τόσο στους δρόμους αλλά και στην ηλεκτροδότηση.

Εκτός από την Βόρεια Ελλάδα χιονόπτωση παρατηρείται επίσης σε ολόκληρη την Αττική, την Εύβοια, τις Σποράδες και την Κρήτη με τα προβλήματα που έχει φέρει να είναι πολλά ενώ οι χιονοπτώσεις θα διατηρηθούν μέχρι και την Τετάρτη. Ήδη στα Βόρεια Προάστια το έχει «στρώσει», ενώ χιόνι πέφτει και σε άλλες περιοχές όπως στον Πειραιά, το Περιστέρι, το Χαϊδάρι, το Παλαιό Φάληρο ενώ πυκνό χιόνι πέφτει και στο κέντρο της Αθήνας.

Στα βόρεια προάστια το χιόνι έχει ξεκινήσει από την Κυριακή και σήμερα έχει καλύψει τα πάντα ενώ σε περιοχές όπως η Άνοιξη, ο Διόνυσος, ο Άγιος Στέφανος, το Καπανδρίτι το χιόνι έχει φτάσει ακόμα και τους 15 πόντους.

Από την Άνοιξη 

Χιονισμένος και ο Διόνυσος

Τις επόμενες ώρες σύμφωνα με τους μετεωρολόγους θα χιονίσει στις περισσότερες περιοχές του Αιγαίου, των Κυκλάδων, της Κρήτης, των Δωδεκανήσων και των βορειοανατολικών περιοχών του Αιγαίου.

Στην Αττική, η κακοκαιρίας Μήδεια θα ενταθεί τις επόμενες ώρες. Από τη νύχτα της Δευτέρας, τα φαινόμενα περιορίζονται στην Αττικοβοιωτία και θα έχουμε σφοδρή χιονόπτωση σε όλο το λεκανοπέδιο, αλλά και στην Εύβοια.

Όλα «λευκά» στη Κηφισιά

Χιονισμένο το Χαλάνδρι το πρωί της Δευτέρας

Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί – Με αλυσίδες στην Κηφισίας

 

Μεγάλες είναι οι ουρές που παρατηρούνται από το πρωί στην Εθνική Αθηνών – Λαμίας η οποία έκλεισε λόγω της έντονης χιονόπτωσης τα ξημερώματα προκαλώντας ταλαιπωρία στους οδηγούς. Παρά τις προειδοποιήσεις για ισχυρές βροχοπτώσεις, τελικά η Εθνική Οδός δε κατάφερε να διατηρηθεί ανοιχτή. Τελικά, έπειτα από μία ακόμα σύσκεψη της Πολιτικής Προστασίας, άνοιξε και πάλι 13:00 το μεσημέρι για να ξανακλείσει και πάλι στις 19:00 όπου και θα παραμείνει κλειστεί για τουλάχιστον 12 ώρες.

Λίγο πριν τις 9:00 το πρωί άνοιξε και η κάθοδος προς Αθήνα από Βαρυμπόμπη.

Επίσης διακόπηκε, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, η κυκλοφορία των οχημάτων στη λεωφόρο Φυλής, από το ύψος της Μονής Κλειστών, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς τα Δερβενοχώρια, καθώς και στη λεωφόρο Πάρνηθος, από το ύψος του τελεφερίκ στο ρεύμα προς καζίνο, και στη λεωφόρο Διονύσου από το 414 ΣΝΕΝ μέχρι τη θέση Άγ. Πέτρος, στην Πεντέλη, και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Σοβαρά είναι τα προβλήματα από το πρωί και στην λεωφόρο Κηφισίας στο ύψος της Κηφισιάς, όπως και συνολικά στον δήμο Κηφισιάς και Νέας Ερυθραίας εξαιτίας της χιονόπτωσης στα Βόρεια Προάστια. Αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται τα οχήματα στη λεωφόρο Κηφισίας, από το ύψος του ‘Αλσους Συγγρού, σύμφωνα με την Τροχαία, τόσο για λόγους ασφαλείας όσο και για να μην δημιουργηθούν προβλήματα από πιθανή ακινητοποίηση οχημάτων λόγω ολισθηρότητας.

Επιπλέον, διακόπηκε η κυκλοφορία λόγω χιονόπτωσης και στον Υμηττό, ενώ απαγορεύτηκε η κυκλοφορία των φορτηγών άνω των 3,5 τόνων και στη λεωφόρο Αθηνών.

Ειδικότερα, όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, απαγορεύτηκε η κίνηση των οχημάτων στην οδό Αναστάσεως στου Παπάγου, από το Νεκροταφείο προς Υμηττό και στη λεωφόρο Αλίμου- Κατεχάκη προς Καλοπούλα, από το ύψος του πυροφυλακίου Καισαριανής. Η κυκλοφορία των φορτηγών απαγορεύεται στη λεωφόρο Αθηνών στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Κόρινθο, από το ύψος του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου στο Δαφνί.

Παράλληλα, αίρεται, σύμφωνα με την Αστυνομία, η απαγόρευση της κυκλοφορίας όλων των φορτηγών αυτοκινήτων ωφέλιμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου στο οδικό δίκτυο του νέου αυτοκινητοδρόμου Κορίνθου-Τρίπολης-Καλαμάτας και του κλάδου Λεύκτρου-Σπάρτης, που είχε επιβληθεί, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Στο μεταξύ, μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων στην παλαιά εθνική οδό Άργους-Τρίπολης από το 25ο έως το 38ο χιλιόμετρο, στα όρια της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας.

 

Χιονισμένη «ξύπνησε» και η Χαλκίδα

Σημαντικά προβλήματα στην ηλεκτροδότηση

 

Εκτός από τους δρόμους σημαντικά είναι τα προβλήματα και στην ηλεκτροδότηση σε Αττική, Σποράδες, Εύβοια και χωριά της Ηπείρου εξαιτίας της κακοκαιρίας που σαρώνει τη Σύμφωνα με την ενημέρωση από τον ΔΕΔΔΗΕ, χωρίς ρεύμα είναι:

Στην Αττική περιοχές της Εκάλης, Δροσιάς, Αγίου Στεφάνου, Ροδόπολης, Σταμάτας, Μαρκόπουλου Ωρωπού, Καπανδριτίου, Αυλώνας και Καλάμου.

Προβλήματα ηλεκτροδότησης εντοπίζονται και στην Εύβοια λόγω της χιονόπτωσης κυρίως στο βόρειο τμήμα σε χωριά πλησίον της Αιδηψού αλλά και του Μαντουδίου.

Επιπλέον, προβλήματα ηλεκτροδότησης παρουσιάζει το κεντρικό και ανατολικό τμήμα του Ζαγορίου, τμήμα του δήμου Τζουμέρκων και ο Μεσόπυργος Άρτας.

Σε ό,τι αφορά την ηλεκτροδότηση των Σποράδων, τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ σε συνεργασία με την Πυροσβεστική καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να προσεγγίσουν τα σημεία του Δικτύου που έχουν υποστεί ζημιές από την πτώση δέντρων και να προχωρήσουν στην αποκατάσταση των ζημιών. Τα νησιά των Σποράδων, Σκιάθος, Σκόπλεος,  Αλόνησσος αντιμετωπίζουν προβλήματα στην ηλεκτροδότηση από την Κυριακή. Συγκεκριμένα, η κακοκαιρία προκάλεσε εκ νέου πτώση δέντρων και στις τρεις γραμμές Μέσης Τάσης που τροφοδοτούν τις Σποράδες και οι ζημιές εντοπίζονται σε εξαιρετικά δύσβατα σημεία.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, το μεσημέρι, η κακοκαιρία είχε προκαλέσει πτώση δέντρων στις δύο από τις τρεις γραμμές Μέσης Τάσης στην ίδια περιοχή, με αποτέλεσμα τη διακοπή ηλεκτροδότησης στο νησί της Σκιάθου, η οποία μετά από τεράστιες προσπάθειες των συνεργείων του ΔΕΔΔΗΕ αποκαταστάθηκε μέχρι να προκύψει το νέο συμβάν.

Έπεσαν και τα πρώτα χιόνια στην Κρήτη

Από το βράδυ χιονίζει στη Μαλακάσα

Έπειτα από τη Βόρεια Ελλάδα, η κακοκαιρία άρχισε από το βράδυ της Κυριακής να κατεβαίνει και νοτιότερα. Η χιονόπτωση στη Μαλακάσα και στις γύρω περιοχές ξεκίνησε από την Κυριακή το βράδυ. Η θερμοκρασία από χθες έχει πέσει κάτω από το μηδέν και οι αλατιέρες και τα εκχιονιστικά μηχανήματα βρίσκονται στους δρόμους για να αποφευχθούν περαιτέρω προβλήματα με τους οδηγούς.

Αναλυτικά τι να περιμένουμε σήμερα Δευτέρα

Σύμφωνα με το meteo.gr για σήμερα Δευτέρα αναμένονται χιονοπτώσεις κατά διαστήματα πυκνές σε Κεντρική, Ανατολική Στερεά Ελλάδα, Εύβοια, στα πεδινά της Βόρειας και Ανατολικής Πελοπόννησου και πιθανόν στη Θεσσαλία και στις Σποράδες, ενώ χιονόνερο θα εκδηλωθεί στα παραθαλάσσια και νησιωτικά τμήματα . Τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν σε Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Κυκλάδες και Κρήτη. Τις βραδινές ώρες όμως, αναμένεται επιδείνωση του καιρού στις προαναφερόμενες περιοχές, με πυκνές χιονοπτώσεις σε περιοχές με πολύ χαμηλό υψόμετρο (συμπεριλαμβανομένης της πόλης των Αθηνών, των παραθαλάσσιων τμημάτων και των περιοχών της Κρήτης με πολύ χαμηλό υψόμετρο). Πιθανότητα παροδικών χιονοπτώσεων τις βραδινές ώρες υπάρχει και στη Θράκη.

Παράλληλα, για σήμερα Δευτέρα αναμένονται θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο με τις εντάσεις τους να φτάνουν τα 8 μποφόρ και τοπικά στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο τα 9 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο οι ανατολικοί άνεμοι θα φτάνουν τα 7 μποφόρ.

 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter