Θέμα Πατέλη και τεχνοκρατών συμβούλων στο εσωτερικό της ΝΔ

Θέμα Πατέλη και τεχνοκρατών συμβούλων στο εσωτερικό της ΝΔ

Θέμα Πατέλη προέκυψε στο εσωτερικό της ΝΔ μετά τις πρόσφατες δηλώσεις του για τους κατόχους διδακτορικών.

Ο σύμβουλος για τα οικονομικά θέματα Αλέξης Πατέλης, στον οποίο ο πρωθυπουργός είχε αναγνωρίσει περίοπτη θέση όταν τον ευχαρίστησε δημοσίως για την συμβολή του στο αναπτυξιακό σχέδιο της κυβέρνησης, είπε ότι «όποιος δεν έχει όρεξη να εργαστεί κάνει διδακτορικά». Το θέμα ετέθη στο μπρίφινγκ και η κυβερνητική εκπρόσωπος παρέπεμψε στις νέες δηλώσεις του κ. Πατέλη μετά τον σάλο που προκάλεσε η αρχική του τοποθέτηση: «Ο κ. Πατέλης έδωσε εξηγήσεις και ζήτησε συγγνώμη, δεν έχω να προσθέσω κάτι». Σημειώνεται ότι ο κ. Πατέλης σε ανάρτησή του ανέφερε: «Έχω διδακτορικό από το πανεπιστήμιο του Princeton. Δούλεψα σαν σκυλί για να το αποκτήσω και θαυμάζω άλλους που -σαν εμένα κάποτε-, ξημεροβραδιάζονται στη βιβλιοθήκη για να προκόψουν. Ζητώ συγγνώμη για την διατύπωσή μου σε συνέντευξη που παραχώρησα. Ήταν ατυχής και λάθος, ακόμα και για κάποιον που δεν είναι πολιτικός». Οι κακές γλώσσες πάντως στο εσωτερικό της ΝΔ θέτουν ερωτηματικά για το διδακτορικό του κ. Πατέλη.

Οι εξηγήσεις πάντως δεν ικανοποίησαν το εσωτερικό της ΝΔ. Χαρακτηριστική είναι η τοποθέτηση του Νικήτα Κακλαμάνη ο οποίος είπε ότι ο κ. Πατέλης δεν εκφράζει τη Νέα Δημοκρατία με όσα είπε. Συγκεκριμένα ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Κακλαμάνης: «Εκτιμώ ότι ο κ. Πατέλης κατάλαβε το λάθος του και ζήτησε συγγνώμη. Έχω όμως να απαντήσω στον κάθε κ. Πατέλη, ότι η δική μου διδακτορική διατριβή μου πήρε 3,5 χρόνια. Αλλά δεν καθόμουν να κάνω τη διατριβή σπίτι μου, δούλευα και στο νοσοκομείο. Όλοι οι τεχνοκράτες, που ένας πρωθυπουργός τους τιμά με την εμπιστοσύνη τους, δεν μπορεί όταν κάνουν την πατάτα να λένε συγγνώμη και ότι δεν είναι πολιτικοί. Γιατί ο λογαριασμός πάει στον πρωθυπουργό. Πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί». Με την θέση του κ. Κακλαμάνη συντάσσεται η πλειονότητα των βουλευτών της ΝΔ αν και δεν θέλουν να δημιουργήσουν πολιτικό ζήτημα. Ειρρήσθω εν παρόδω ο αντιπρόεδρος της Βουλής, τείνει να εξελιχθεί σε φωνή της συνείδησης της παράταξης με τις προσεκτικές αλλά καίριες παρεμβάσεις του, που ενίοτε υπερβαίνουν την γραμμή του Μαξίμου.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Πατέλης προκαλεί το στελεχικό δυναμικό και το εσωτερικό ακροατήριο της ΝΔ. Σε συνεντεύξεις που έδινε στο προηγούμενο διάστημα ο κ. Πατέλης υπογράμμιζε την σχέση και τον γάμο με τον σύντροφό του, γεγονός που είχε κάνει βουλευτές να θέσουν με κομψό τρόπο, με αποδέκτη τον πρωθυπουργό ότι «φυσικά και είμαστε με τα πλήρη δικαιώματα της LGBD κοινότητας, ωστόσο έχουμε και ένα συντηρητικό κοινό ψηφοφόρων». Στο εσωτερικό της ΝΔ πάντως συζητείται γενικότερα το θέμα των «τεχνοκρατών» που στελεχώνουν το επιτελείο του Μεγάρου Μαξίμου -θυμίζοντας τις πολλές ατυχείς δηλώσεις του Γιώργου Γεραπετρίτη – και προβάλλοντας ότι έχει επιδείξει ανεπάρκεια στην διαχείριση κρίσεων.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter