Τένις: Στους «16» ο Τσιτσιπάς στο Παρίσι

Τένις: Στους «16» ο Τσιτσιπάς στο Παρίσι

Τρεις νίκες μακριά από τον τελικό του «Ρολάν Γκαρός» βρίσκεται ο Στέφανος Τσιτσιπάς, μετά τη …μεταμεσονύκτια νίκη του επί του Αμερικανού Τζον Ίσνερ: 5-7, 6-3, 7-6 (3), 6-1. Ο αγώνας ολοκληρώθηκε σε 2 ώρες και 38 λεπτά.

Στον γύρο των «16», ο 22χρονος Έλληνας τενίστας θα αντιμετωπίσει στο χώμα του Παρισιού τον Ισπανό Πάμπλο Καρένιο Μπούστα, ο οποίος απέκλεισε τον Αμερικανό Στιβ Τζόνσον με 6-4, 6-4, 6-2.

Ο Τσιτσιπάς ξεκίνησε άσχημα και με εκνευρισμό, βρέθηκε πίσω στο σκορ (ενώ δεν είχε χάσει σετ στο μέχρι τότε τουρνουά) και χρειάστηκε να σταθεί ψύχραιμος στη «ρουλέτα» του tiebreak για να αποφύγει τη νίλα στο τρίτο σετ. Η συνέχεια ήταν πιο εύκολη απέναντι στον 36χρονο Ίσνερ, που κάποτε είχε φτάσει στο Τop-10 της ΑΤΡ.

Εάν ο Τσιτσιπάς φτάσει στην τετράδα, θα αναρριχηθεί στο νούμερο 4 της παγκόσμιας κατάταξης (πίσω από Τζόκοβιτς, Ναδάλ, Μεντβέντεφ), προσπερνώντας τον Αυστριακό Ντόμινικ Τιμ, που έχει ήδη αποκλειστεί.

Η Μαρία Σάκκαρη (νο 17 του ταμπλό) αντιμετωπίζει τη Βελγίδα Ελίζ Μέρτενς (νο 14) το απομεσήμερο του Σαββάτου, στα πλαίσια του γ’ γύρου.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter