Άδωνης αδειάζει Άδωνη: Το πρωί μειώνει εισφορές το 2024 και το μεσημέρι το 2027

Άδωνης αδειάζει Άδωνη: Το πρωί μειώνει εισφορές το 2024 και το μεσημέρι το 2027

Χωρίς τέλος συνεχίζεται το κυβερνητικό αλαλούμ, καθώς στα αδειάσματα των Δημήτρη Καιρίδη, Λευτέρη Αυγενάκη, Χάρη Θεοχάρη, Ειρήνης Αγαπηδάκη και άλλων από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, ήρθε να προστεθεί ο Άδωνης Γεωργιάδης, που αυτή τη φορά άδειασε… τον εαυτό του!

Ένα ακόμη δώρο στους επιχειρηματικούς ομίλους επιχείρησε να κάνει ο Άδωνης Γεωργιάδης από βήματος του συνεδρίου του «Economist» στη Θεσσαλονίκη, δηλώνοντας ξεκάθαρα πως η κυβέρνηση ετοιμάζεται να προχωρήσει σε μία ακόμα μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, κατά μία ακόμα μονάδα, στις αρχές του 2024.

Συγκεκριμένα, δήλωσε πως «στις αρχές του επόμενου έτους θα μειώσουμε τις εισφορές επιπλέον 1%, τις έχουμε ήδη μειώσει κατά 4% και θέλουμε να φτάσουμε μείωση 5% των εισφορών». Υποστήριξε μάλιστα ότι «οι ασφαλιστικές εισφορές στην Ελλάδα είναι πολύ υψηλότερες από τον μέσο όρο στην Ευρώπη», κλείνοντας το μάτι στους επιχειρηματικούς ομίλους.

Πριν… αλέκτωρ φωνήσαι, ο υπουργός Εργασίας αναγκάστηκε σε διευκρινιστική δήλωση, κατά την οποία εξηγούσε ότι όταν μιλούσε για τις αρχές του επόμενου έτους εννοούσε το 2025, και όταν μιλούσε για μείωση 1%, εννοούσε 0,5% το 2025 και 0,5% το 2027.

«Στο πρόγραμμα της Ν.Δ. προβλέπεται μείωση μιας επιπλέον ποσοστιαίας μονάδας, κάτι που θα συνδράμει στην επιπλέον αύξηση της απασχόλησης αλλά και στην αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος των εργαζομένων, καθώς οι μειώσεις αφορούν τόσο στις εργοδοτικές όσο και στις εργατικές εισφορές» αναφέρει στη διευκρινιστική δήλωση στην οποία έσπευσαν να αναπαράξουν άκριτα τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ, με τον Αδωνη Γεωργιάδη να… ανακαλύπτει μόλις σε λίγες ώρες πως δεν υπάρχει δημοσιονομικό περιθώριο για μειώσεις το 2024.

«Ο προγραμματισμός περιλαμβάνει αυτό να γίνει σε δύο δόσεις κατά 0,50% το 2025 και κατά 0,50% το 2027, καθώς ο δημοσιονομικός χώρος δεν επιτρέπει μείωση από το 2024 ένεκα και των ιδιαίτερων συνθηκών λόγω των φυσικών καταστροφών» ανακοίνωσε ο Αδ. Γεωργιάδης, επικαλούμενος πως την περασμένη τετραετία οι ασφαλιστικές εισφορές μειώθηκαν κατά 4,4%.

Με την «διευκρινιστική» Γεωργιάδη, το ρεκόρ αδειάσματος του Μαξίμου εκτινάσσεται σε νέα ύψη, αφού μετά τα αλλεπάλληλα αδειάσματα υπουργών από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, έγινε ο πρώτος υπουργός που αδειάζει τον εαυτό του.

Σαν καλοκουρδισμένο ρολόι…

Διαβάστε επίσης

Πρωτοσέλιδο στους New York Times η αποκάλυψη για τις επαφές Γεωργιάδη με τη Huawei

«Καρφώνει» Άδωνη η Σίφορντ για το δημοσίευμα των New York Times

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter