Αισιόδοξος ο Ζάεφ: Θέμα ημερών το τηλεφώνημα στον Τσίπρα

Αισιόδοξος ο Ζάεφ: Θέμα ημερών το τηλεφώνημα στον Τσίπρα

Ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ δήλωσε σήμερα ότι η τηλεφωνική επικοινωνία με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα είναι θέμα ημερών και ότι αυτή τη στιγμή δημιουργούνται οι συνθήκες για να συμβεί αυτό.

Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, κληθείς να σχολιάσει τις αναφορές του υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκου Κοτζιά, στην εκπομπή της ΕΡΤ «Η επόμενη ημέρα» ότι στο τραπέζι απομένουν τρία ονόματα – Βόρεια, Άνω και Νέα Μακεδονία – ο Ζάεφ εξέφρασε την πεποίθηση ότι η διαδικασία βρίσκεται στο τέλος και ότι η κατάληξή της, όπως είπε, θα είναι αίσια και ευτυχής.

«Ας μην βιαζόμαστε να μπούμε σε λεπτομέρειες, μόλις γίνει το τηλεφώνημα, οι πολίτες θα ενημερωθούν σχετικά», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ζάεφ.

Βουλευτής του συγκυβερνώντος αλβανικού κόμματος DUI, Αρτάν Γκρούμπι υποστήριξε πως η συμφωνία ανάμεσα στην Ελλάδα και τα Σκόπια είναι θέμα ημερών. Σύμφωνα με την ΕΡΤ ο Γκρούμπι σημείωσε ότι οι κυβερνήσεις των δύο χωρών έχουν συμφωνήσει σε όλα τα βασικά σημεία και το μοναδικό που χρήζει διευκρίνισης είναι ο τρόπος εφαρμογής της συμφωνίας, κάτι, που όπως εκτίμησε, αναμένεται να διευθετηθεί τα επόμενα 24ωρα. Αμέσως μετά, όπως ανέφερε ο βουλευτής του μεγαλύτερου αλβανικού κόμματος στην πΓΔΜ, θα ακολουθήσει η υπογραφή της συμφωνίας.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter