Αλέξης Τσίπρας: Όλο και πιο δύσκολα τα πράγματα στην οικονομία

Αλέξης Τσίπρας: Όλο και πιο δύσκολα τα πράγματα στην οικονομία

Συνεδρίασε το πρωί της Δευτέρας, υπό τον Αλέξη Τσίπρα, η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ με βασικό αντικείμενο την κατάσταση στην οικονομία μετά το σταδιακή απόσυρση των περιοριστικών μέτρων.

Στην εισήγησή του ο πρόεδρος του κόμματος και πρώην πρωθυπουργός τόνισε ότι «Στην οικονομία τα πράγματα θα γίνονται κάθε μέρα και πιο δύσκολα» αλλά όπως είπε χαρακτηριστικά «Εύκολες απαντήσεις δεν υπάρχουν, υπάρχουν όμως πολιτικές με εντελώς αντίθετο πρόσημο».

Από τη μία πρωτοβουλίες και δημόσιες πολιτικές για τη στήριξη της κοινωνίας, των εργαζομένων και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων κι από την άλλη πολιτικές που αξιοποιούν την κρίση ως ευκαιρία για αναδιάρθρωση της οικονομίας και διάλυση της εργασίας.

Στο σημείο αυτό διευκρίνισε ότι τις επόμενες ημέρες ο ΣΥΡΙΖΑ θα επικαιροποιήσει το πρόγραμμά του προκειμένου να λάβει υπόψη του τις νέες προκλήσεις και να πιέσει έστω και τώρα τον κ. Μητσοτάκη να αφουγκραστεί την κραυγή αγωνίας των εργαζομένων. «Μεγαλύτερη πρόκληση από όλες είναι η ανεργία, όπου με τις επιλογές της κυβέρνησής του κινδυνεύει να χαθεί σε πέντε μήνες ό,τι καταφέραμε σε 5 χρόνια για τη μείωσή της», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Το βάρος των προτάσεων της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης τις επόμενες ημέρες θα πέσει σε τομείς που έχουν πληγεί περισσότερο από το lockdown όπως ο τουρισμός, η εστίαση και οι υποδομές ενώ στο δίκτυ προστασίας που ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ με την πρότασή του «Μένουμε Όρθιοι» θα προστεθεί και το αίτημα της ενίσχυσης του Κοινωνικού Επιδόματος Αλληλεγγύης.       

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter