Αλέξης Τσίπρας από Χανιά: Στις 21 Μαΐου θα κάνει ξαστεριά – Η ψήφος το όπλο των νέων (Video)

Αλέξης Τσίπρας από Χανιά: Στις 21 Μαΐου θα κάνει ξαστεριά – Η ψήφος το όπλο των νέων (Video)

«Στις 21 Μαΐου θα κάνει ξαστεριά. Και την επομένη ξημερώνει μια νέα μέρα για τη δημοκρατία, τη δικαιοσύνη, την πατρίδα μας» διαμήνυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ από το παλιό λιμάνι των Χανίων, το βράδυ της Τρίτης, μιλώντας σε ανοιχτή συγκέντρωση, στέλνοντας μήνυμα νίκης.

Μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αναφέρθηκε και στα διλήμματα της εκλογικής μάχης. Συγκεκριμένα διερωτήθηκε: «Θα ζήσουμε άλλα τέσσερα χρόνια κάτω στο καθεστώς Μητσοτάκη; Άλλα τέσσερα χρόνια με τη χειρότερη Δεξιά της μεταπολίτευσης; Ναι ή όχι; Θα ζήσουμε άλλα τέσσερα χρόνια γόνων, επιγόνων, ανεψιών, αυλικών και κολλητών, που μοιράζουν και μοιράζονται τα ιμάτια του λαού μας; Άλλα τέσσερα χρόνια που το κράτος, το ρεύμα, η υγεία, η Παιδεία, το νερό, ο αέρας, η ανάσα της κοινωνίας, θα ανήκουν ή θα χαρίζονται στην ελίτ των προνομίων, της κερδοσκοπίας και του κόμματος; Ή θα δώσουμε μια ευκαιρία στην αλλαγή; Στην πρόοδο; Στην εντιμότητα; Σε δίκαιο και αποτελεσματικό κράτος; Στη δημοκρατία και τη δικαιοσύνη; Μια ευκαιρία στην αξιοπρέπεια;».

«Δικαιοσύνη παντού, ή προνόμια για λίγους. Δημοκρατία ή οικογενειοκρατία. Αλλαγή ή Μητσοτάκης» συμπλήρωσε ο Αλέξης Τσίπρας και περιέγραψε με εικόνες αυτό το δίλημμα.

«Θα πανηγυρίζουν τη νύχτα της Κυριακής των εκλογών ο Μητσοτάκης, τα τζάκια, οι βαρόνοι της διαπλοκής, τα funds και τα κοράκια που αρπάζουν σπίτια, οι Πάτσηδες και οι ολιγάρχες της διεφθαρμένης ελίτ; Ή θα πάρει μια βαθιά ανάσα ο δημοκρατικός λαός, εκείνοι που βλέπουν τη ζωή τους να συνθλίβεται ανάμεσα σε απλησίαστες τιμές, εξευτελιστικούς μισθούς και πλειστηριασμούς, οι εργαζόμενοι της ανέχειας, οι νέοι που αναζητούν ένα μέλλον δημιουργίας, η μεσαία τάξη που της έταξαν παλάτια και την κοροϊδεύουν με κουπόνια;» τόνισε και συμπλήρωσε «Σ’ αυτά τα διλλήματα, σε αυτά τα μεγάλα ναι και τα μεγάλα όχι θα κληθούν οι πολίτες να απαντήσουν σε λιγότερο από ένα μήνα. Και δεν είναι τα λόγια που θα τους πείσουν για το ένα ή το άλλο. Είναι τα έργα. Πρώτα-πρώτα τα έργα της κυβέρνησης Μητσοτάκη».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, μίλησε και για τα έργα της κυβέρνησης Μητσοτάκη, ενώ τόνισε μεταξύ άλλων ότι «όχι μόνο δεν αισθάνθηκε την ανάγκη να απολογηθεί ο κ. Μητσοτάκης, αλλά κάνει και μαθήματα Δημοκρατίας».

Όπως ανέφερε: «Έλεγαν για πολλές και καλοπληρωμένες δουλειές. Και επέβαλαν καθεστώς ζούγκλας. Με κατάργηση του οχτάωρου. Απλήρωτες υπερωρίες. Διάλυση του ΣΕΠΕ. Ανοχή στη μαύρη εργασία που έχει πλημμυρίσει το εργασιακό τοπίο. Και ανοιχτή την πληγή της ανεργίας, ιδιαίτερα στους νέους. Έλεγαν για επιτελικό κράτος. Και το κράτος έγινε ιδιωτικό. Μεροληπτικό, άδικο, αναποτελεσματικό, ακόμα και επικίνδυνο για τη ζωή των ανθρώπων. Τα Τέμπη μας έδειξαν με τον πιο τραγικό τρόπο το χάος ανάμεσα σε όσα έλεγαν και σε όσα ΔΕΝ έκαναν. Και πλάι σ’ αυτό το κράτος, με κέντρο το ίδιο το μέγαρο Μαξίμου, εξυφάνθηκε ο ιστός ενός σκοτεινού παρακράτους. Με τα Predator και την παρακολούθηση δημοσιογράφων, υπουργών, αντιπάλων της κυβέρνησης, ακόμα και της ηγεσίας των ενόπλων δυνάμεων. Μια απίστευτη κακοποίηση κάθε έννοιας κράτους δικαίου. Και όλα αυτά τα έχει σκεπάσει για μήνες το πέπλο του απόρρητου. Και ο κύριος Μητσοτάκης, που στο γραφείο του στήθηκε ο μηχανισμός του παρακράτους, όχι μόνο δεν παραιτήθηκε. Όχι μόνο δεν αισθάνθηκε την ανάγκη να απολογηθεί. Αλλά μας κάνει και μαθήματα δημοκρατίας». 

Παράλληλα, ο ίδιος σχολίασε με νόημα: «Και τι κατάφεραν αυτοί με την αριστεία τους; Να αυξηθεί το δημόσιο χρέος από 340 σε 400 δισ. Να αυξηθεί το ιδιωτικό χρέος κατά 40 δισ. Ξόδεψαν λένε 55 δις για να στηρίξουν την οικονομία τον καιρό της πανδημίας» και διευκρίνισε ότι «Αντί να έχουν την υποχρέωση να μαζέψουν, είχαν την ευχέρεια να ξοδέψουν 55 δισ. Και πού πήγαν αυτά τα δισεκατομμύρια; Ξέρετε καλά πού πήγαν. Μια ματιά στις απευθείας αναθέσεις, στις λίστες Πέτσα και στην ασυδοσία της αισχροκέρδειας, αρκεί».

Ο φοβισμένος Μητσοτάκης

Την ίδια στιγμή, ο Αλέξης Τσίπρας, αναφέρθηκε και στη στάση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «είναι φοβισμένος που σε λίγες ημέρες εγκαταλείπει οριστικά το Μαξίμου» και προσπαθεί να περάσει τον φόβο του στους πολίτες.

Όπως σχολίασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρωθυπουργός «Μια ασχολείται με το πως θα κλέψει βουλευτές του ενός, πως θα εκβιάσει τον άλλο, πως θα αποκλείσει τον τρίτο.
Και κυρίως κρύβεται από τα μεγάλα προβλήματα. Δεν λέει λέξη για το πρόγραμμά του, πέρα από φτηνές αντιγραφές. Το βάζει έντρομος στα πόδια σε κάθε μου πρόσκληση για τηλεοπτική αντιπαράθεση. Φοβάται όπως ο διάολος το λιβάνι να βρεθεί απέναντί μου και να συζητήσουμε για το πρόγραμμα και τη πολιτική μας»

«Γιατί;» αναρωτήθηκε ο Αλέξης Τσίπρας και απάντησε: «Γιατί δεν έχει απαντήσεις» τόνισε και συνέχισε λέγοντας ότι «Η αισχροκέρδεια έχει τη δική του σφραγίδα, αισχροκέρδεια made in Grecce»  ανέφερε και συμπλήρωσε ότι ο πρωθυπουργός δεν έχει απαντήσεις «Ούτε για τις παράνομες παρακολουθήσεις που ο ίδιος οργάνωσε. Ούτε για το έγκλημα στα Τέμπη. Ούτε για τη τραγωδία της πανδημίας».

Ταυτόχρονα, έστειλε και ένα μήνυμα στον πρωθυπουργό από την Κρήτη. Συγκεκριμένα σημείωσε: «Κύριε Μητσοτάκη έχετε μήνυμα απο τη Κρήτη. Έρχεται η μέρα που θα ενωθούν σε ποτάμι δικαιοσύνης οι φωνές των πολλών. Των οικογενειών που έχασαν άδικα τους ανθρώπους τους στην πανδημία. Των εργαζόμενων που δουλεύουν απλήρωτα 12ωρα. Των μικρομεσαίων που δυναστεύουν τις ζωές τους οι εισπρακτικές. Των νοικοκυρέων που κινδυνεύουν τα σπίτια τους από τους Πάτσηδες. Των παιδιών που διαβάζουν αυτές τις μέρες για τις Πανελλαδικές και κάνουν όνειρα. Των νέων που επιμένουν να ονειρεύονται και να αντιστέκονται».

Την ίδια στιγμή, επανέλαβε το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, το οποίο συνοψίζεται σε 4 άξονες:

  • Αύξηση μισθών.
  • Μείωση τιμών.
  • Ρύθμιση χρεών.
  • Δίκαιο και αποτελεσματικό κράτος

«Μπορούν αυτά να γίνουν πράξη, με τρόπο ασφαλή, με απόλυτη συναίσθηση των συσχετισμών, με  ρεαλισμό; Ναι, μπορούν» τόνισε. 

Μάλιστα, ειδική αναφορά στους νέους έκανε ο Αλέξης Τσίπρας, καλώντας τους να πάνε να ψηφίσουν γιατί το όπλο τους όπως τόνισε είναι η ψήφος, κι αυτό γιατί η κυβέρνηση Μητσοτάκη τους θέλει αδρανείς, να μη πάνε στη κάλπη.

«Μη τους χαρίσετε το όπλο σας. Η ψήφος είναι το δικό σας όπλο. Και θυμηθείτε : Το πιο αποφασιστικό χτύπημα στο κατεστημένο και στο καθεστώς Μητσοτάκη που σας στοχοποίησε, είναι αυτό που θα το πονέσει. Και θα το πονέσει η ήττα της ΝΔ του κυρίου Μητσοτάκη. Και ήττα της ΝΔ δεν υπάρχει χωρίς νίκη του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν υπάρχει νίκη του λαού, της μεγάλης δημοκρατικής πλειοψηφίας, χωρίς νίκη του ΣΥΡΙΖΑ. Όσο πιο μεγάλη τόσο πιο βέβαιη θα καταστήσει τη προοδευτική κυβέρνηση από τις 22 του Μάη, χωρίς την περιπέτεια των αλλεπάλληλων εκλογών, που επιδιώκει ο κύριος Μητσοτάκης» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter