«Αλμυρή» και… ανασφαλής η κυβερνοασφάλεια

«Αλμυρή» και… ανασφαλής η κυβερνοασφάλεια

Ενώ οι απειλές στον κυβερνοχώρο και το κόστος τους αυξάνονται, οι επικεφαλής κυβερνοασφάλειας φαίνεται ότι αντιμετωπίζουν αρκετές προκλήσεις στην εξασφάλιση αποτελεσματικότερης άμυνας των οργανισμών τους, σύμφωνα με την παγκόσμια έρευνα της EY «2023 Global Cybersecurity Leadership Insights Study».

Η έρευνα, στην οποία συμμετείχαν 500 ανώτατα στελέχη κυβερνοασφάλειας από όλο τον κόσμο, διαπιστώνει ότι μόνο ένας στους πέντε θεωρεί ότι ο οργανισμός του ακολουθεί αποτελεσματική προσέγγιση για τις τρέχουσες και μελλοντικές απειλές.

Οι μισοί από τους ερωτηθέντες Chief Information Security Officers (CISOs) εμφανίζονται επίσης δύσπιστοι ως προς την αποτελεσματικότητα της εκπαίδευσης κυβερνοασφάλειας που παρέχουν οι οργανισμοί τους στο ανθρώπινο δυναμικό τους, ενώ μόλις το 36% δηλώνει ικανοποιημένο με τα επίπεδα υιοθέτησης βέλτιστων πρακτικών από άλλες ομάδες μέσα στον οργανισμό πέρα από τη διεύθυνση πληροφορικής.

Τεράστιο κόστος

Οι ερωτηθέντες αναφέρουν ως μέση ετήσια δαπάνη για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο τα 35 εκατ. δολάρια. Ταυτόχρονα, δηλώνουν ότι το 2022 αντιμετώπισαν κατά μέσο όρο 44 περιστατικά κυβερνοεπιθέσεων και εκτιμούν ότι το μέσο κόστος μιας παραβίασης στον οργανισμό τους έχει αυξηθεί κατά 12%, πλησιάζοντας τα 2,5 εκατ. δολάρια το 2023 (μιλάμε φυσικά για μεγάλους και πολύ μεγάλους οργανισμούς), ποσό που αναμένεται να αγγίξει τα 4 εκατ. δολάρια στο μέλλον.

Αργεί η ανταπόκριση

Παρά τα υψηλά επίπεδα δαπανών, οι χρόνοι ανίχνευσης και ανταπόκρισης σε περιστατικά παραβίασης είναι φαινομενικά αργοί. Πάνω από τα τρία τέταρτα των ερωτηθέντων (76%) δηλώνουν ότι οι οργανισμοί τους χρειάζονται κατά μέσο όρο έξι μήνες ή και περισσότερο για να εντοπίσουν και να ανταποκριθούν σε ένα περιστατικό κυβερνοεπίθεση

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter