Αναπάντητα ερωτήµατα

Αναπάντητα ερωτήµατα

Σφοδρή η πολιτική σύγκρουση στη Βουλή; Σφοδρή. Σµπαράλια οι σχέσεις Κυριάκου Μητσοτάκη – Βαγγέλη Μαρινάκη; Σµπαράλια. Με την «ταµπακιέρα» όµως τι έγινε; Κι όπου «ταµπακιέρα», βλέπε έγκληµα των Τεµπών και συγκάλυψή του.

Κατά τις τοποθετήσεις, λοιπόν, του πρωθυπουργού, του Κώστα Καραµανλή, του Χρήστου Τριαντόπουλου και όλων των λοιπών κοινοβουλευτικών ή κυβερνητικών στελεχών, η ολοµέλεια µετατράπηκε σε θάλαµο ηχούς είτε λογικοφανών τσαρλατανισµών είτε αφοριστικών χαρακτηρισµών για εκείνους που ζητούν απαντήσεις.

Σε αυτό το µοτίβο ωµής φενάκης, ο πρώην υπουργός Μεταφορών παρέµεινε δέσµιος της πολιτικής του αυτοπροστασίας, αποφεύγοντας να απαντήσει γιατί αγνόησε όλες τις έγγραφες προειδοποιήσεις των µηχανοδηγών αλλά και πρώην στελεχών ΟΣΕ και ΤΡΑΙΝΟΣΕ για την επικίνδυνη κατάσταση στον σιδηρόδροµο. Αυτά πριν από το µοιραίο, διότι τα ερωτήµατα τα οποία προκύπτουν από τη συγκάλυψη που ξεκίνησε µετά το έγκληµα µοιάζουν µε «περιβόλι από παλούκια» για την κυβέρνηση. Ετσι, το µπάζωµα έγινε –κατά τον Ακη Σκέρτσο– «θεωρία συνωµοσίας» και «όσοι µιλούν για µπάζωµα είναι για τα µπάζα», όπως είπε ο Γιώργος Φλωρίδης.

Ο πρωθυπουργός, δε, έφτασε στο σηµείο να αµφισβητήσει και το Γενικό Χηµείο του Κράτους που είχε εντοπίσει εξαρχής την ύπαρξη εύφλεκτων υλικών, όπως ξυλόλιο και βενζόλιο. Παράλληλα, το επιτελικό µοντάρισµα παρουσιαζόταν ως απόπειρα συλλογικής εξαπάτησης από το «Βήµα» τη στιγµή που κανείς δεν αµφισβητούσε στη Βουλή τη µονταζιέρα. Και ενώ τα «τζιµάνια» της Ηρώδου Αττικού έχουν αποδείξει τις ικανότητές τους στην… εξιχνίαση ενδοκυβερνητικών παραπτωµάτων ή πολύκροτων σκανδάλων, κανείς δεν αναρωτήθηκε γιατί, πώς και ποιοι λίγες ώρες µετά την τραγωδία το πρώτο πράγµα που σκέφτηκαν ήταν να αλλοιώσουν τις συνοµιλίες σταθµάρχη και µηχανοδηγών.

Αθροίζοντας τις κυβερνητικές στρεψοδικίες, ο πολλαπλασιασµός της κοινωνικής οργής θεωρείται νοµοτελειακό γεγονός. Κι αυτό φαντάζει µεγαλύτερο πλήγµα από το γεγονός ότι στο Μαξίµου έµειναν τρεις κι ο κούκος.

Δείτε επίσης:

Ο ξαφνικός έρωτας του Μητσοτάκη για το Documento και άλλες ιστορίες

Όμηρος του alter ego του ο Μητσοτάκης

Τα κομμένα «δεξιά χέρια» του Κυριάκου

Χτυπάνε το avatar του πρωθυπουργού

Τέμπη: Ιδού τα 20 φορτηγά χώμα από τον τόπο του εγκλήματος

Κωνσταντινούπολη: Πανηγυρισμοί μετά τη νίκη Ιμάμογλου – «Αυτή δεν είναι παρά μόνο η αρχή» (Photos)

Πρωταπριλιά: Τα «μακαρονόδεντρα» του BBC, οι «ιπτάμενοι πιγκουίνοι» και η εισβολή… τεράτων στο Σικάγο (Videos)

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter