Ανεπιθύμητες από τους εργαζόμενους οι νέες «γαλάζιες» διοικήσεις στα μουσεία της χώρας (Photos)

Ανεπιθύμητες από τους εργαζόμενους οι νέες «γαλάζιες» διοικήσεις στα μουσεία της χώρας (Photos)

Ως ανεπιθύμητες από τους εργαζόμενους στα δημόσια Μουσεία αντιμετωπίστηκαν οι διοικήσεις που διόρισε προεκλογικά και προκλητικά η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.

Ειδικότερα, σύμφωνα και με το forum για την υπεράσπιση των δημόσιων μουσείων «θερμή» υποδοχή επιφύλαξαν οι εργαζόμενοι στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο της Αθήνας και στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού της Θεσσαλονίκης στους εκπροσώπους των Δ.Σ.

Στην Αθήνα επίσκεψη πραγματοποίησε ο κ. Πανέτσος, διορισθείς πρόεδρος του ΔΣ για να πει στους εργαζόμενους ότι θα ήθελε το Μουσείο να κάνει περισσότερες δράσεις.Στην ερώτηση των εργαζόμενων αν εννοεί γάμους και βαφτίσεις (καθώς όλες τις άλλες επιστημονικές, καλλιτεχνικές, εκπαιδευτικές δράσεις τις πραγματοποιεί ήδη το Βυζαντινό Μουσείο εδώ και πολλά χρόνια) η απάντησή του ήταν καταφατική: «Γιατί όχι», απάντησε ο κ. Πανέτσος.

Διαβάστε επίσης: Εργαζόμενοι ΥΠΠΟ: «Το who is who των γαλάζιων διορισμών στα κρατικά Μουσεία»

Στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού της Θεσσαλονίκης σχεδιαζόταν να συνεδριάσει πανηγυρικά το νέο Δ.Σ., παρουσία της πολιτικής ηγεσίας. Τελικά, η έγκαιρη κινητοποίηση των εργαζόμενων από όλη τη Θεσσαλονίκη τους απέτρεψε από το να εμφανιστούν καν στο Μουσείο.
Έτοιμοι για κινητοποιήσεις είναι και οι εργαζόμενοι στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου μετά την ανακοίνωση της σύνθεσης των νέων Δ.Σ, σύμφωνα με το ρεπορτάζ από το agonaskritis.gr.

Μπορεί να είναι εικόνα 14 άτομα

Διαβάστε επίσης:

Πρόκληση Μενδώνη ένα μήνα πριν τις εκλογές – Διορίζει «δικούς της» στα πέντε μεγάλα Μουσεία της χώρας

Ο ΣΥΡΙΖΑ καταδικάζει τις μεθοδεύσεις Μενδώνη για διορισμούς ημετέρων στα πέντε μεγάλα Μουσεία της χώρας

Σκανδαλώδεις διορισμοί στα μουσεία από τη Λίνα Μενδώνη

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter